sex hikaye

Filmjeink Ukrajnában és Lengyelországban, magyar díj az Anima Mundi fesztiválon

Gyorshírek

2010. augusztus 9. - filmhu
Filmjeink Ukrajnában és Lengyelországban, magyar díj az Anima Mundi fesztiválon

Kalandorok és a Rózsaszín sajt Ukrajnában, Colorful EU Brazíliában nyert, kihírdették az országos természetfilm-fesztivál nyerteseit, és nyolcvanezer videó érkezett a YouTube- időkapszula felhívására.

 

Magyar játékfilmek Ukrajnában és Lengyelországban

Két magyar elsőfilm - Paczolay Béla Kalandorok és Tóth Barnabás Rózsaszín sajt című filmrendezői bemutatkozása - kapott meghívást a bergyánszki nemzetközi filmfesztiválra Ukrajnába – tudatta a Magyar Filmunió. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötővárosban 13. alkalommal rendezik meg a film nemzetközi ünnepét a napokban. Lengyelországban kilenc magyar mozgókép gazdagítja a Zwierzyniec-i Nyári Filmakadémia programját. A lengyelországi filmművészeti rendezvény műsorra tűzi A hetedik kör (Sopsits Árpád), az Intim fejlövés (Szajki Péter), a Tréfa (Gárdos Péter), a Papírrepülők (Szabó Simon), az Utolsó idők (Mátyássy Áron), A vágyakozás napjai (Pacskovszky József), a Team Building (Szabó Réka), az Another Planet (Moldoványi Ferenc) és a Made in Hungária (Fonyó Gergely) című magyar filmeket augusztus második hetében.

 

kalandorok_500

Kalandorok


Magyar díj az Anima Mundi fesztiválon

Vadócz Péter Colorful EU című rövidfilmje Brazília legnagyobb animációs fesztiválján, a 18. Anima Mundi fesztiválon, a Web&Cell kategórában a nemzetközi zsűri díját nyerte el. A Colorful EU következő versenyszereplése augusztus végén Kínában, a sanghaji CICDAF animációs fesztiválon lesz, ahol a rendező személyesen is képviseli hazánkat. Itt megnézheted a filmet.

colorfuleu_500


Mosonyi Szabolcs kapta a fődíjat az országos természetfilm-fesztiválon

Visszatérés Bharatpurba című alkotásáért Mosonyi Szabolcs kapta az idei Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál fődíját – tudatta az MTI. A harminchat perces film az indiai bharatpuri maharadzsa egykori vadászterületét mutatja be, amely száz év alatt a madarak csodálatos birodalma lett. A Fiar Sándor geográfus, természetfilmes vezette zsűri versenykategóriánként külön díjazta az amatőr és a professzionális alkotókat. A növények és állatok életét bemutató filmek közül a legjobb profi alkotásnak a termeszetfilm.hu csapatának a Hangyák mindent tudnak című filmjét választották, míg az amatőrök között – a kategória első helyét tavaly is megszerző – Török Béla Darázs-sirató című munkája nyert. A díjak teljes lista a fesztivál oldalán található.

eletegynapban_500



Nyolcvanezer videóból válogathatnak a YouTube- időkapszula készítői

Nyolcvanezer videóból válogathatnak a YouTube-időkapszula készítői, akik a globális internetközösség egy napját kívánják megőrizni a jövő generációjának. Ahogy azt már korábban írtuk Ridley Scott és Kevin MacDonald hollywoodi rendezők a július 24-i mindennapi életet bemutató, videomegosztóra feltöltött felvételekből állítják össze alkotásukat. Az élet egy napban (Life in a Day) című dokumentumfilmhez 197 országból 45 nyelven érkeztek felvételek. A 4600 órányi alapanyagból hamarosan a legjobb 100 órát fogják kiválasztani, ezekből pedig az év végéig készül el a mozifilm-hosszúságú végleges változat. A videók feltöltői társrendezőként szerepelhetnek majd a filmben, amelynek premierje jövő januárban Sundance Filmfesztiválon lesz. A www.youtube.com/user/lifeinaday címen Az élet egy napban című galériában lehet majd megtekinteni a dokumentumfilmhez benevezett videókat.






nka emblema 2012