sex hikaye

Folytatódik A londoni férfi fesztiválkörútja

Európa után Távol-Kelet

2007. november 16. - filmhu
Folytatódik A londoni férfi fesztiválkörútja
Az év utolsó heteiben Tarr Béla legújabb filmjét Grazban, Ljubljanában, Torinóban, Tajpejben, Pozsonyban, Tallinnban és Trivandrumban láthatja a nemzetközi közönség – adta hírül a Filmunió.

November 10-én a sevillai európai film fesztivál záró gálavetítésén a világhírű magyar rendező, Tarr Béla jelenlétében mutatták be A londoni férfi című alkotást Spanyolországban. Tarr legutóbbi játékfilmjét, a Cannes-i Filmfesztivál versenyében debütált magyar-francia-német koprodukciót a spanyol premierrel párhuzamosan az észak-karolinai Cucalorus Filmfesztivál és szlovén szomszédaink legnagyobb filmünnepe, a ljubljanai nemzetközi filmfesztivál is műsorra tűzte.

Grazban, az európai forgatókönyv-fejlesztő kurzusok legjobbjai között számon tartott Sources2 workshop vendégelőadója volt Tarr Béla a napokban. A Sources2 esettanulmánya volt A londoni férfi című alkotás, a forgatókönyvről Tarr Béla előadást tartott a résztvevőknek.

A november 23-án kezdődő torinói filmfesztiválon láthatja először az olasz közönség A londoni férfi-t. Az idén 25. születésnapját ünneplő szemle, a velencei mustra után, Olaszország legfontosabb filmfóruma. Az elmúlt év kiemelkedő európai mozgóképei között lesz látható a Tarr-film a hónap végén kezdődő pozsonyi filmfesztiválon, valamint a Baltikum legnagyobb nemzetközi filmszemléjén Tallinnban.

Az amerikai és európai bemutatókkal párhuzamosan egyre több ázsiai ország közönsége is láthatja A londoni férfi-t. Taiwan elsőszámú nemzetközi filmművészeti fóruma, a tajpeji Golden Horse fesztivál tűzi műsorra a Tarr-filmet november végén. A tajpeji fesztivál 2004-ben retrospektív vetítéssorozat keretében mutatta be nagy sikerrel Tarr életművét.

Indiában Kerala állam fővárosában, Trivandrumban, a december elején megrendezendő nemzetközi filmfesztiválon lesz látható A londoni férfi.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012