sex hikaye

Folytatódó díjeső a KJFG No.5-nek

Animáció Sarajevóban

2008. augusztus 21. - filmhu
Folytatódó díjeső a KJFG No.5-nek
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Studio Baestarts rajzfilmstúdió sorra nyeri a nemzetköti filmfesztiválok zsűri- és közönségdíjait rövidfilmjével, a KJFG No.5-val. A sikerek az júniusi Annecy-díj után tovább folytatódnak.

Alexei Alexeev filmje az elmúlt fél év során bejárta a világ legrangosabb fesztiváljait, köztük a brazil AnimaMundi-t, a japán Hiroshima fesztivált, a horvát AnimaFest-et, s egyik helyről sem tért haza üres kézzel, ez utóbbiról például három díjjal távozhatott. A KJFG No.5 az amerikai kontinesen is népszerű, a Woodstock Film Festival-ra Bill Plympton, az Oscar-díjra jelölt animációs rendező személyesen hívta meg az alkotást.

A film humora egyébként nem csak a zsűri és a közönség figyelmét keltette fel, hanem az angol Nickelodeon gyermekcsatornáét is, hiszen a KJFG No.5 alapján, a Studio Baestarts-szal közösen animációs sorozat készült Log Jam címmel, melyet Angliában már sugároz a csatorna, méghozzá nem kis sikerrel, hiszen a produkciót BAFTA-díjra jelölték.

Ezen a héten a Sarajevo film fesztivál versenyprogramjában láthatjuk viszont a rövid filmet, itthon pedig szeptemberben a Busho Filmfesztiválon lesz látható a stúdió egyéb díjnyertes rövidfilmjei mellett.Címkék

hírnka emblema 2012