sex hikaye

Gyorshírek: Márió moziban és a neten egyszerre, norvég fődíj a Világ nagy-nak

Elhunyt Kovács Ágnes Anna

2008. október 27. - filmhu
Gyorshírek: Márió moziban és a neten egyszerre, norvég fődíj a Világ nagy-nak
Kettős magyar sikerrel zárult a neubrandenburgi dokumentumfilm fesztivál, Almási Tamás Márió, a varázsló című alkotása egyszerre debütál a mozikban és Filmklik oldalán, az Inforg Stúdió koprodukciójában készült A világ nagy.. elhozta a norvég filmfesztivál fődíját. Elhunyt Kovács Ágnes Anna, a Tamara egyik főszeplője.
 
 
 
 

Kettős siker Neubrandenburgban

A Magyar Filmunió híradásai szerint kettős magyar sikerrel zárult a neubrandenburgi „dokumentART” európai filmfesztivál. Az október 22-én véget ért dokumentumfilm szemle fődíját - amint azt már közöltük - Salamon András A város ritmusa című munkája nyerte el.

A németországi Neubrandenburgban és a lengyelországi Szczecinben párhuzamosan megrendezett filmfesztiválon további magyar siker is született. Mohi Sándor Imádság című alkotását a szczecini diákzsűri méltatta díjával. A Dunatáj Alapítványban készült film egy idős paraszt házaspár utolsó öt évét, a mindennapi megélhetésért, a létért folyó küzdelmét mutatja be.


Imádság


Almási Tamás Márió, a varázslója egyszerre debütál a moziban és a neten

November 6-án kerül a mozikba Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmje, a Márió, a varázsló, Franco Nero, Nyakó Júlia és Egyed Attila főszereplésével. A premiert azt teszi egyedülállóvá, a Márió, a varázsló-ra nem csak a mozikban válthat jegyet a közönség, de a Filmklik oldalán is kikölcsönözheti azt, ráadásul akár HD-minőségben is letölthetik a felhasználók.

A Márió, a varázsló-t beválogatták a kairói nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába. A fesztivál - melynek tiszteletbeli elnöke Omar Sherif -, az arab világ egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválja, melyet 1976 óta évente rendeznek meg. Legutóbb 2006-ban nyert magyar film Kairóban, akkor a legjobb forgatókönyv díját Elek Judit kapta A hét nyolcadik napjá-ért. A kiváló dokumentumfilmes, Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után most először rendezett nagyjátékfilmet. Legújabb alkotása a 39. Filmszemlén mutatkozott be a hazai közönség előtt, ahol az ötödik legnézettebb film volt.




Elhunyt Kovács Ágnes Anna

Életének 34. évében, október 26-án tragikus hirtelenséggel meghalt Kovács Ágnes Anna színművész – tudatta a Kultpart. Kovács Ágnes Anna Aradon született 1975. augusztus 14-én. 1997-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem Szentgyörgyi István tagozatán. 2002-ig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának tagja volt.

Ezután több korábbi osztálytársával együtt a budapesti Honvéd Együttes Kamaraszínházához szerződött, amelynek 2007 decemberéig volt tagja, több előadásukban jelentős szerepeket játszott ebben az évadban is. Az elmúlt években játszott Csíksomlyón, az István, a királyban, a Tatabányai Jászai Mari Színházban, a Meridián42 társulat előadásaiban, legutóbb az Agria Nyári Játékok Fénylik titka keresztfának című előadásában láthatta őt a közönség.

A mozilátogatók Hajdu Szabolcs Tamarájában ismerhették meg a fiatal színészőt. Főbb filmszerepei: Sára Sándor: A vád, Pásztor Mária; Robert Ralston: Turisti, Vera; Gulyás Gyula: Fény hull arcodra, Feleség; Hajdu Szabolcs: Tamara, Játékos Borbála.


Tamara (Kovács Ágnes Anna a kép jobb szélén)


Norvég fődíj az Inforg Stúdió koprodukciójának

Stephan Komandarev bolgár rendező magyar koprodukcióban készült játékfilmjét Szófia, Varsó és Zürich után Norvégiában is díjazták – tudatta a Magyar Filmunió. A Muhi András vezette Inforg Stúdió koprodukciójában készült A világ nagy és a megváltás a sarkon túl ólálkodik (The World Is Big and Salvation Lurks around the Corner) című bolgár-német-szlován-magyar játékfilm az október 22-én véget ért bergeni filmfesztivál fődíját nyerte el. A filmben szerepel Gryllus Dorka.

A fesztiválról bővebb információ itt.






nka emblema 2012