sex hikaye

Gyorshírek: Tarr utolsó filmjén dolgozik, magyar filmek a Kieslowski-díjért

Fujkin István a KKK vendége

2008. szeptember 25. - filmhu
Gyorshírek: Tarr utolsó filmjén dolgozik, magyar filmek a Kieslowski-díjért
Tarr Béla, a Londoni férfi párizsi bemutatója utáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy jelenleg utolsó filmjén dolgozik, Elek Judit és Erdélyi Dániel forgatókönyvei kaptak meghívást a ScriptTeast workshopra, Fujkin István lesz a Képregény Kedvelők Klubjának vendége.

Magyar filmtervek a Kieslowski-díjért

Nyilvánosságra hozták a szeptember 29-én kezdődő ScripTeast workshopra meghívott forgatókönyvek listáját. A varsói székhelyű Independent Film Foundation által szervezett közép-európai forgatókönyv-fejlesztő fórumra két magyar alkotó kapott meghívást: Elek Judit Visszatérés és Erdélyi Dániel Security című forgatókönyve – tudatta a Magyar Filmunió.

A régió 8 országából érkező 12 filmterv alkotóinak a ScripTeast fórumnak köszönhetően lehetősége nyílik az európai film jeles szakértőinek bevonásával a forgatókönyvek fejlesztésre. A szakértők között lesz Simon Perry producer, Agnieszka Holland filmrendező és Manfred Schmidt filmfinanszírozási szakember.

A ScripTeast a lengyelországi Sterdyń-ben veszi kezdetét, a következő konzultációra a berlini filmfesztivál alkalmával kerül sor februárban, végül az utolsó találkozás helyszíne Cannes lesz, ahol májusban nemzetközi zsűri dönt a legjobb filmtervet illető Krzysztof Kieslowski-díj sorsáról. A rangos díjat májusban Fliegauf Benedek vehette át Cannes-ban Womb (Anyaméh) című forgatókönyvéért.

Bővebb információ itt és itt található.


Erdélyi Dániel


Tarr felhagy a filmkészítéssel?

Holnap kerül a franciaországi mozikba Tarr Béla A londoni férfi című Simenon-földolgozása. A cannes-i nemzetközi filmfesztivál versenyében is szerepelt alkotás díszbemutatója, amelyet a Párizsi Magyar Intézet is támogatott, már lezajlott szeptember 8-án a párizsi la Pagode moziban. Ezen részt vett a rendező mellett a filmhez alapul szolgáló kisregény írójának fia, John Simenon is.

A Népszabadság értesülési szerint a díszbemutatón szokásos kérdések és válaszok között - a PMI tájékoztatása szerint - ezúttal váratlan bejelentés történt. Tarr Béla egy kérdésre felelve elismerte: jelenleg már utolsó filmjén dolgozik. Későbbi tervei között inkább a festés, a fotózás és az írás szerepel. Szeretné kerülni ugyanis a "befutott filmrendező" számára vállalhatatlan szerepét. De mi lehet az utolsónak, legalábbis most utolsónak szánt, készülő filmalkotás? Erről - korábbi filmjeihez hasonlóan - nem akar beszélni a rendező. Mint ahogy most napvilágot látott meglepő döntésének körülményeiről sem.


Tarr Béla


Fujkin István a Képregény Kedvelők Klubja vendége

A Képregény Kedvelők Klubja következő, szeptember 25-i találkozójának vendége Fujkin István, évek óta Kanadában élő illusztrátor és képregény rajzoló.  Jelenlegi projektjein kívül szó fog esni Szekfű Sanyáról, a magyar szuperhősről, aki első lépéseit Fujkinnak és Kiss Ferenc írónak köszönhetően tette meg a Kretén oldalain.

Kiss Ferenc további vendégei ezen az estén: Rusz Lívia és Podmaniczky Ferenc, akik szintén rajzoltak Szekfű Sanyá rajzolói voltak, Láng István, a Kretén akkori és jelenlegi szerkesztője, valamint Kertész Sándor és Bayer Antal.






nka emblema 2012