sex hikaye

Itt vannak, ott lesznek

Hetiend 2010. április 23.

2010. április 23. - filmhu
Itt vannak, ott lesznek

Producerek és SZFE-sek készülnek Cannes-ba, mennek velük animációs tervek, egy túlsúlyos nővér, no meg az Itt vagyok. Egy korrupt mentős is készül, ha nem is a Riviérára, de arra mindenképp, hogy temetkezési vállalkozókkal szövetkezzen. Ha meg már unod a mozit, nézz filmet színházban. Ez történt a héten a filmhun.

Az idei szemlén Pusztai Ferenc lett az év producere: Kocsis Ági második filmjével, a Pál Adrienn-nel éppen Cannes-ba készül, de közben egy jó reggeli mellett megbeszéltük, hogy miért volt jó feltenni a Czukor show-t az indavideóra, miért halasztották el a Team Building bemutatóját, és hogy lehet-e pénzt keresni művészfilmek készítésével.

pusztai_4_500

A májusi Cannes-i Filmfesztiválon a nagyvilág filmfőiskolásainak legjobbjait felvonultató „Cinéfondation” versenyben Szimler Bálint, a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatója Itt vagyok című vizsgafilmjével mutatkozhat be.

ittvagyok_500

Az idei évben Liszka Tamást, a SzimplaFilm fiatal és hiperaktív producerét delegálja a Filmunió a Cannes-i Filmfesztivál ideje alatt zajló Producers on the Move produceri találkozóra. Liszka az Egill-t, a Riportré 2010-et, és Tolnai Szabolcs filmtervét, az Anna történeté-t viszi magával a Riviérára.

Bodzsár Márk első játékfilm-forgatókönyve egy az indexen megjelent, meglehetősen abszurd híren alapszik. Az Örök béké-ben lesz temetkezési vállalkozókkal szövetkező korrupt mentős, délszláv háború elől hazánkba menekülő szerelmes és némi fekete humor.

9_5_500

Kritikusunk még a Titanicon megmondta, hogy a 9 animációs mozija látványos, de nem a humoros, gyerekbarát fajtából való. Nehéz kérdéseket feszeget, vészesen komor hangulatban, lenyűgöző vizuális körítéssel.

A Before Dawn után ismét magyar kisfilm keltette fel az operatőrök szaklapjának figyelmét: A repülés története kapcsán Erdély Mátyás operatőr és Kenyeres Bálint rendező meséltek az American Cinematographernek arról, hogy mennyi ideig tervezték a repülőgép zuhanását, hogy helikopterrel szállították az eszközöket, és hogy nem minden egysnittes, ami annak látszik.

ac_sz6_500

"Menjen inkább színházba, a filmművészet haldoklik, a színház legalább már régen kiszenvedett" - mondta Gigor Attila bölcs mozipénztárosa A nyomozó-ban, és mi is erre buzdítunk mindenkit ismét! Cikksorozatunkban – némi hallgatás után – ezúttal öt filmes vonatkozású színdarabot ajánlunk.

filmszinhaz3_almodozok_sz3

A húsz éves Mediawave Szombathelyre költözött: az évforduló mellett az újrakezdést is szeretnék ünnepelni a szervezők. A húzónevek Mika Kaurismaki, Peter Greenaway és Gil Scott-Heron.

Filmes ügyvédünk megint válaszolt: Részesülhet-e szerzői jogi védelemben a filmötlet?





nka emblema 2012