sex hikaye

Letartóztatás a da Vinci-forgatáson

57000 font kárpótlásként

2005. szeptember 30. - filmhu
Letartóztatás a da Vinci-forgatáson
Letartóztattak egy férfit, aki megzavarta Dan Brown, A da Vinci-kód című könyvéből készülő film forgatását – adta hírül a Guardian. A 39 éves rajongó Tom Hanks aláírását szerette volna megszerezni a skóciai forgatáson. A hatóságok végül a Rosslyn kápolna nyugalmának megzavarásával vádolták az illetőt.
 
 
 
 

A történet egy a Louvre-ban történt rejtélyes gyilkossággal indul, az áldozat az intézmény kurátora, Jacques Saunière, akinek találkozója lett volna a szimbólumkutató Robert Langdonnal. A gyilkos célja a Szent Grálhoz vezető út megtalálása, a történet hátterében, akár csak Umberto Eco Foucault-ingá-jában, titkos társaságok tagjai küzdenek a titok kiderítésén.

A forgatás az idén kezdődött, a filmet Ron Howard (A remény bajnoka, Egy csodálatos elme) rendezi, a főszereplő szimbólumkutató-kódfejtő Robert Langdont Tom Hanks alakítja, a Louvre-ban történt titokzatos gyilkosság ügyében a Bezi Fache rendőrkapitányt megformáló Jean Reno nyomoz, és a francia mozi másik nagy sztárja, Audrye Tautou is fontos szerepben, egy kriptográfusként tűnik fel a vásznon.

A filmet készítő Sony Pictures 2006 májusára tervezi a film bemutatóját. Szakértők arra számítanak, hogy a vallási alapú összeesküvés thriller a következő év egyik leglátogatottabb filmje lesz.

A könyv sikerének köszönhetően Brown könyvének valódi színhelyein virágzik a rajongói turizmus, és látogatók sokasága indul neki önállóan vagy szervezetten, hogy megtekintse a Louvre-t, a Westminster apátságot, vagy a skóciai Rosslyn kápolnát, amely a da Vinci-kód szerzője szerint nagyon fontos szerepet játszik a Szent Grál történetében.

Tom Hanks és a dedikálásra várók
A rengeteg turista miatt már korlátozták is az épület látogathatóságát. A templom vezetői és történészek egy része nevetségesnek tartja a filmprojectet, valamint hangsúlyozzák aggodalmukat, miszerint a forgatási munkálatok alatt rongálódhat a helyszín. A BBC Online információi szerint ennek ellentételezéseként a kápolna fenntartói körülbelül 57000 fontot (20 millió forint) kaptak a produkciótól.

A Wikipédia információi alapján az eredeti alkotást „a felnőttek Harry Potterjé”-nek is tartják, mert sokakat arra késztetett, hogy ismét könyvet vegyenek a kezükbe - 2003-ban az USA-ban a legolvasottabb munka volt Brown műve. A szerző művészettörténész, akinek könyve rengeteg vitát váltott ki, ám az író szándéka, akárcsak Umberto Eco, A rózsa neve című alkotása, csupán a szórakoztatás volt.






nka emblema 2012