sex hikaye

Magyar támogatások az Eurimages-tól

Összesen 44 ezer eurót ítéltek magyaroknak

2014. június 26. - filmhu
 Magyar támogatások az Eurimages-tól

Az EURIMAGES Igazgató Tanácsának 135. ülésére rekordszámú, 67 érvényes forgatókönyv érkezett be - versenyben volt egy kisebbségi magyar terv is, az Utazás apánkkal című, amelynek magyar producere a Mirage Film. A döntőbizottság 330 ezer euróval támogatta a készülő produkciót.

A német-magyar koprodukcióban forgó film a román diktatúra idején játszódik, a forgatás pedig magyar helyszíneket is érint majd. Nem ez volt az egyetlen magyar vonatkozású döntés a június 16-20 között megrendezett ülésen.

Forgalmazási támogatásban részesült a Vertigo Media, a Mozinet Ltd. És a Cirko Film Kft., összesen 44.000 euró értékben, nyolc filmre, az alábbi elosztásban:

Mozinet Ltd.: 1 filmre, 6.000 euró
Vertigo Media Ltd. : 3 filmre, 18.000 euró
Cirko Film Kft. : 4 filmre, 20.000 euró

Az Eurimages plenáris ülésén, amely egyben az éves stratégiai ülés is volt, számos változtatásról tárgyalt, amelyek részben a jövő év folyamán lépnek életbe. Erről a decemberi ülést követően ígértek tájékoztatást. Az Eurimages magyar képviseletének június 22-től új helyettese van, Ruttkay Zsófia forgatókönyvíró személyében. A nyári szarajevói ülést az őszi követi majd október 13-16 között, ezt Strasbourgban rendezik.

Az őszi ülésre augusztus 25-ig lehet benyújtani a pályázatokat.  

2013. tavaszától kizárólag online lehet pályázni a koprodukciós, illetve a forgalmazási projektekkel. Az Eurimages titkársága újonnan felhívja minden érintett figyelmét, hogy az online pályáztatás miatt, minden írott és képi segédanyagot, dokumentációt, story-boardot, fotókat, stb., ugyancsak online kell csatolni a pályázatokhoz. Kivételt képez természetesen a filmes anyagok DVD-én való kiküldése. Tehát előző filmek DVD-jét továbbra is lehet postai úton küldeni!


nka emblema 2012