sex hikaye

Magyarok Cannes-ban

Szerdától croisette

2007. május 15. - filmhu
Magyarok Cannes-ban
19 év után ismét magyar Arany Pálmáért izgulhatunk: Tarr Béla A londoni férfi című filmje a versenyprogramban indul, a Magyar Filmunió megnyitja a Magyar Pavilont, a HungariCom a Marché du Filmen promótál, Pálfi az EPC fórumán szerepel, és idén Pusztai Ferenc a Producer on the Move. Minden, a magyarok cannes-i szerepléséről.

Tarr Béla a versenyprogramban

A 60. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában Tarr Béla A londoni férfi című filmjét mutatják be. Magyar rendező munkája legutóbb 19 évvel ezelőtt (Szabó István: Hanussen) mutatkozhatott be az Arany Pálmáért folyó nemzetközi filmversenyen Cannes-ban. A londoni férfi világpremierjére május 23-án este kerül majd sor a Fesztiválpalota Lumiére termében, a rendező és a film alkotóinak részvételével. A meglehetősen zaklatott körülmények között készült, tragikus forgatással terhelt filmről itt olvashatsz bővebben.

A londoni férfi világpremier: május 23-án a Lumiére teremben


Ismét lesz Magyar Pavilon

A holnap kezdődő jubileumi, 60. Cannes-i Filmfesztiválon a Magyar Filmunió ismét megnyitja a Magyar Pavilont. A kapcsolódó Filmvásáron az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a Magyar Filmunó negyedik alkalommal nyitja meg és működteti a fesztivál teljes időtartama alatt (május 16 – 27.) a Magyar Pavilont. Idén immáron 35 ország népszerűsíti filmművészetét nemzeti pavilonban a „fesztiválok fesztiválján” Cannes-ban. 2004-ben Magyarország, Közép-Európából elsőként, nyitotta meg nemzeti pavilonjának kapuit a világ legismertebb filmes találkozóján - adta hírül a Filmunió.

A Pavilon találkozási helyet és információs pontot kínál a szakmai szervezetek képviselői, a fesztiválon résztvevő magyar producerek, forgalmazók, filmvásárlók valamint a sajtó képviselői és külföldi kollégáik számára. A Magyar Pavilonban lehetőség nyílik arra, hogy a külföldi érdeklődők megtekinthessék a legfrissebb magyar filmtermést, ill. üzleti találkozók és tárgyalások színhelyéül is szolgál.

A 2006 legsikeresebb magyar
fesztiválfilmje: a Friss levegő

Producer: Pusztai Ferenc
A Filmvásáron a magyar filmek forgalmazási jogával rendelkező hazai és nemzetközi ügynökségek összesen 10 magyar filmet vetítenek a potenciális vásárlóknak.

A Magyar Pavilon szakmai partnere a Filmiroda Igazgatóság, a Magyar Filmlaboratórium, a Stern Film Studio és Media Center, a Skyfilm, az EuroCo Productions, a Bunyik Entertainment, a World Film Entertainment, a Next Station Productions, a Profil-M 94 és a JVP Média. A Magyar Filmunió az OKM és a MMK támogatásával működik.

Pusztai Ferenc a Producers on the Move programjában


A fesztivál ideje alatt Producers on the Move címmel rendez workshopot a European Film Promotion (EFP), melynek keretében a feltörekvő producerek mutatkoznak be egymásnak és a közönségnek. A „Producers on the Move” elnevezésű háromnapos szakmai programra a Magyar Filmunió, mint EFP tag választja ki a magyar résztvevőt. Forgács Gábor, Muhi András és Angelusz Iván után idén Pusztai Ferencre esett a választás, hiszen ő a tavalyi év legsikeresebb magyar fesztiválfilmjének, a Friss levegő-nek a producere.


Pálfi György és a Csontbrigád az EPC fórumán

A Cannes-i Filmfesztivál ad otthont a European Producers Club (EPC) által szervezett 28. koprodukciós fórumnak, ahol tizennégy ország huszonkét filmtervét mutatják be. A kiválasztottak között van Pálfi György új filmterve is, amelynek forgatókönyvét feleségével, Ruttkay Zsófiával közösen írják: Rejtő Jenő egyik legjobbnak tartott bűnügyi regényét, a Csontbrigád-ot adaptálják.

Az EPC-re az Eurofilm egy olyan brossúrát állított össze a leendő nemzetközi partnereknek, amely tartalmazza a film szinopszisát, az előzetes költségvetésre vonatkozó adatokat, illetve az alapvető információkon túl javaslatot tesznek a főbb szerepeket játszó színészekre is. "Szeretnénk kideríteni, melyek azok a külföldi produkciós cégek, amelyek a Hukkle és a Taxidermia sikerei után érdekeltek lehetnek a legújabb Pálfi-filmterv megvalósításában" - fogalmazott a Cannes-i koprodukciós fórummal kapcsolatos elvárásait illetően Miskolczi Péter. A Csontbrigád hozzávetőlegesen 4-5 millió euróból valósulhat meg, informálta a producer a filmhu-t.

Cannes-ban debütál Novák Erik rendezése, a Zuhanórepülés


HungariCom önálló standja a Marché du Filmen

A Marché Du Film programjában a HungariCom jóvoltából nyolc magyar filmből válogathatnak az érdeklődök. A marketvetítések elsősorban a nemzetközi filmforgalmazók számára készülnek, de fesztiválválogatók és újságírók is részt vehetnek rajtuk. Jelen lesz még a Mansfeld, A herceg haladéka, az Emelet, valamint a Csak szex és más semmi, bár ez utóbbinak tavaly lementek a marketvetítései, a katalógusban helyet kapott. A Best Hollywood által forgalmazott S.O.S Szerelem! pedig úgy kerül a HungariCom asztalára, hogy a nemzetközi értékesítést Kálomistáékra bízták a készítők.

Három filmet kiemelten kezelnek: Cannes-ban debütál Novák Erik első önálló rendezése, a Zuhanórepülés, és az utómunka fázisban lévő 3D animáció, az Egon és Dönci valamint a Croisette -n cirkáló Csajka és Schell Judit segítik Rohonyi Gábor zsánerdíjas filmjének, a Konyec-nek a sikerét.



Címkék

hír


(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2007. május 16. szerda, 03:55#1| h2o
Tudható arról valami, hogy nálunk mikor fogják bemutatni a Londoni férfit?

nka emblema 2012