sex hikaye

Nálunk forog Clara Schumann élete

Zene és férfiak

2007. június 6. - filmhu
Nálunk forog Clara Schumann élete
Budapesten forgat Martina Gedeck, az idei Oscar-díjas német film, A mások élete női főszereplője.  Az egyik leghíresebb XIX. századi német művésznő, Clara Schumann életét feldolgozó filmet Helma Sanders Brahms rendezi.

A korának egyik legnagyobb zongoristájaként és zeneszerzőjeként ismert művész 1819-ben Clara Wieck-ként látta meg a napvilágot. Kisgyerekként már apja mellett fellépett, később férje, Robert Schumann oldalán volt Európa koncerttermeinek ismert előadója. 1853-ban találkozott Johannes Brahmsszal, és onnantól fontos szerepet töltöttek be egymás életében. Robert Schumann halála után, vélhetően a nagy korkülönbség miatt nem házasodtak össze, Brahms 14 évvel volt fiatalabb Claránál.

Clara Schumannt Martina Gedeck, Robert Schumannt Pascal Greggory, Brahmsot Malik Zidi alakítja. Jelentős szerepet kapott a filmben Fesztbaum Béla.

A film zenei anyagának felvétele a diósdi Phoenix Hangstúdióban, Jandó Jenő, Gách Anikó, Oláh Vilmos és a Danubia Szimfonikus Zenekar, karmester Dénes István, közremûködésével készült. A film magyar koprodukciós partnere az Objektív Filmstúdió, producere Rózsa János.



Címkék

hír



nka emblema 2012