sex hikaye

Nincs kegyelem Kairóba

Ott lesz a Lora, a Konyec és a Noé bárkája is

2007. november 23. - filmhu
Nincs kegyelem Kairóba
A kairói filmfesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Ragályi Elemér Nincs kegyelem című rendezése. Az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája bemutatja a Konyec, a Lora és a Noé bárkája című magyar filmeket is – adta hírül a Magyar Filmunió. – adta hírül a Magyar Filmunió.

31. alkalommal kezdődik november 27-én a Közel-Kelet egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja Kairóban. A rangos mozgókép szemlére összesen négy magyar film kapott meghívást.

A Nincs kegyelem című filmet Kairóban láthatja először a külföldi közönség. Ragályi Elemér rendezése fesztivál rangos fődíjáért, az Arany Piramisért folyó versenybe kapott meghívást. A megrázó film Pusoma Dénes tragédiáját mutatja be. Pusomát ártatlanul ítélték el egy általa el nem követett gyilkosságért, s közel két és fél évet töltött börtönben, mire fény derült a valódi gyilkos személyére. Szabadulása után kártérítési pert indított a magyar állam ellen. Élethelyzetének kilátástalansága miatt perének végkifejletét nem várta meg. Öngyilkosságot követett el. A megtörtént estet feldolgozó film a Tivoli Filmprodukció és az Objektív Filmstúdió közös alkotása. A nemzetközi premieren jelen lesz Ragályi Elemér és Szekeres Dénes, a film egyik producere.

Enyedi Ildikó a 11 tagú zsűri munkájában vesz részt Krzysztof Zanussival együtt, idén az ítészek elnöke Nicolas Roeg brit filmrendező-operatőr.

Az egyiptomi fesztivál műsorra tűzi Sándor Pál Noé bárkája című rendezését. A Törőcsik Mari, Garas Dezső és Kállai Ferenc főszereplésével készült különleges alkotás nyitotta meg a legutóbbi Magyar Filmszemlét. Herendi Gábor Lora és Rohonyi Gábor Konyec című filmjeit is bemutatják az egyiptomi fővárosban megrendezett nagyszabású fesztiválon, amelynek tiszteletbeli elnöke a legendás Omar Sharif.

A fesztiválokról és a filmekről további információk a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012