sex hikaye

Rövidfilmek versenye Drama-ban

Magyar filmek a nagyvilágban

2004. szeptember 20. - filmhu
Rövidfilmek versenye Drama-ban
Két magyar alkotás képviseli hazánkat a görögországi Drama-ban vasárnap kezdődött rövidfilm szemlén, adta hírül a Filmunió. Nemes Gyula A mulandóság gátja című dokumentumfilmjét és Lakatos Róbert Ördögtérgye című kisfilmjét választotta versenyprogramjába a Drama-i Nemzetközi Rövidfilmfesztivál.

Az észak-görögországi filmverseny idén ünnepli 10. születésnapját szeptember 19-25. között. Lakatos Róbert filmje a legjobb kisjátékfilm díját nyerte el az idei budapesti szemlén, Drama-ban találkozhat vele először a nemzetközi közönség. Nemes Gyula alkotását a Karlovy Vary Filmfesztivál mutatta be júliusban a külföldi közönségnek.

Magyar játékfilmek a nagyvilágban

A hétvégén kezdődött rigai filmfesztiválon Pálfi György világotjárt Hukkle című filmje kel versenyre a „Varázs Kristály” díjért. A Lovy-testvérek MIX című moziját az olaszországi Salento-ban megrendezett fesztivál hívta meg versenyprogramjába.

Stuttgartban szeptember 22-ével kezdődően KINOBLICK címmel rendeznek filmfesztivált, melynek programjába Makk Károly Egy hét Pesten és Budán című alkotását, az Európából Európába című szkeccsfilmet és Fliegauf Benedek Dealer-ét tűzik műsorra. A Dealer ezután útra kel, hogy a brazil közönséget is meghódítsa a Rio de Janeiro-i Nemzetközi Filmfesztiválon, mely szeptember 23-án veszi kezdetét.

Mindezalatt, Hamburg városában Fazekas Csaba Boldog születésnapot! című filmjét mutatja be a 23-30. között megrendezendő „FilmFest”.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012