sex hikaye

Szabó István Zürichben

A Szembesítéssel nyit a Szabó-retrospektív

2008. március 11. - filmhu
Szabó István Zürichben
Egyhónapos vetítéssorozatot szentel a zürichi Filmpodium Szabó István alkotásai bemutatásának - adta hírül a Magyar Filmunió. Ma este az Oscar-díjas rendező személyes részvételével vetítik a Szembesítés című filmet.

A nagyszabású washingtoni születésnapi köszöntéssel egybekötött retrospektív vetítéssorozatot követően a zürichi Filmpodiumban látható válogatás Szabó István játékfilmjeiből - Apa, Szerelmesfilm, Tűzoltó utca 25., Budapesti mesék, Bizalom, Mephisto, Redl ezredes, és további alkotások. A február végén kezdődött egyhónapos rendezvény 16 világhírű Szabó-filmet tűz műsorra. A locarnói díjas, 1964-ben készült első játékfilm, az Álmodozások kora nyitotta meg, és a legutóbbi Szabó-film, a Rokonok (2006) zárja majd a sorozatot március 25-én.

Ma este, március 11-én a Szembesítés (2001) vetítése alkalmából Szabó István Zürichbe látogat, és személyesen mutatja be a Harvey Keitel főszereplésével, magyar-német-francia-angol koprodukcióban készült filmdrámát. A vetítést közönségtalálkozó követi.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012