sex hikaye

A Rokonok Észak-Amerikában debütál

Magyarok világ körüli úton

2006. szeptember 28. - filmhu
A Rokonok Észak-Amerikában debütál
Szabó István Rokonok című filmjével nyit  a 25. Vancouveri Nemzetközi Filmfesztivál – adta hírül Filmunió. Reykjavikba a „New Visions” (Új víziók) versenyprogramba két magyar film kapott meghívást, Nemes Gyula filmje a Lincoln Centerben teszi tiszteletét, a magyar népmese Kínába utazik.

Rokonok Vancouver-ben

Szabó István Rokonok című filmjével a műsoron kezdődik a 25. Vancouveri Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 28-án. A Csányi Sándor és Tóth Ildikó főszereplésével készült Móricz-adaptáció az ötven ország részvételével megrendezett vancouveri fesztivál „Cinema of Our Time” (Napjaink mozija) elnevezésű válogatásban mutatkozik be először Észak-Amerika közönségének. A vancouveri filmszemle mintegy kétszázezer fős közönsége a nagyvilág filmművészetének javából láthat ízelítőt szeptember 28 – október 13. között.

Izlandi filmversenyen a Friss levegő és a Taxidermia

Reykjavikban harmadik alkalommal kezdődik nemzetközi filmfesztivál szeptember 28-án. A „New Visions” (Új víziók) versenyprogramba két magyar film kapott meghívást. Kocsis Ágnes Friss levegő és Pálfi György Taxidermia című filmje kel versenyre „Az év felfedezése” (Discovery of the Year) elnevezésű fődíjért. A 14 versenyző alkotás négy kontinensről érkezik a világ legészakibb fővárosába, Reykjavikba.

Nemes Gyula filmje a Lincoln Centerben

Október elsején kezdődik a 44. New York Filmfesztivál a Lincoln Centerben. A komoly szakmai tekintélynek örvendő filmszemlére Nemes Gyula dokumentumfilmje, A mulandóság gátja kapott meghívást. Nemes Gyula még a prágai FAMU hallgatójaként készítette ezt az alkotást, a nemzetközi bemutatóra a karlovy vary-i filmfesztiválon került sor 2004-ben. A Kopaszi-gáton forgatott kísérleti film hanganyaga egy zenekari próba, melyen egy rezesbanda kísérli meg eljátszani Beethoven Egmont-nyitányát…

Magyar népmese a Jangce partján

A kínai Changzhou városában szeptember utolsó napjaiban rendezik meg a 3. CICDAF-ot (Nemzetközi Rajzfilm és Digitális Filmművészeti Fesztivál). Az idei válogatásba két munka érkezik a Kecskemétfilm műhelyéből. Nagy Lajos Magyar népmesék sorozatban készített A víz tündére a versenyprogramba, míg Horváth Mária Zöldfa u. 66. című műve az információs blokkban képviseli Magyarországot.



Címkék

hír



nka emblema 2012