sex hikaye

Török Ferenc Luxembourgban

Magyar filmválogadás a a CinÉast fesztiválon

2010. november 10. - filmhu
Török Ferenc Luxembourgban

Sokszínű magyar filmválogatást tűz műsorra a CinÉast, Luxembourg ma kezdődő filmfesztiválja - tudatta a Magyar Filmunió. Török Ferenccel a hétvégén személyesen is találkozhat a luxembourgi közönség.

 

November 9-21. között harmadik alkalommal mutat be válogatást a közép-európai filmtermésből a CinÉast fesztivál Luxembourgban.

A Cinemathéque-ben, valamint az Abbaye de Neumünster kulturális központban és több moziban megrendezendő filmfesztiválra öt magyar játékfilm és három magyar részvételű koprodukció is érkezik. Mundruczó Kornél Delta, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Rudolf Péter és Kapitány Iván Üvegtigris című alkotásai mellett Török Ferenc Overnight és Koccanás című filmjeit is műsorra tűzik. Török Ferenccel személyes is találkozhat a luxembourgi közönség, ugyanis a hétvégi vetítéseket közönségtalálkozó követi, melyen személyesen részt vesz a magyar rendező.

A közép-európai filmnek szentlelt luxembourgi rendezvény bemutatja a Katapult Film részvételével készült Morgen (Marian Crisan), a Mythberg Films részvételével készült Essential Killing (Jerzy Skolimowski), továbbá az Eurofilm Stúdió közreműködésével készült Báthory (Juraj Jakubisko) című koprodukciókat is.






nka emblema 2012