sex hikaye

Új filmet forgat Dyga Zsombor, Nemes Gyula anarchista méhészfilmje is készül

Gyorshírek

2011. november 2. - filmhu
Új filmet forgat Dyga Zsombor, Nemes Gyula anarchista méhészfilmje is készül

Dyga Zsombor Couch Surf, Nemes Gyula Zero címmel készíti következő játékfilmjét, Vágvölgyi B. András alkotása Varsóban, Szalay Péter dokumentumfilmje pedig Nagyszebenben fesztiválozik.

 

Dyga Zsombor új játékfilmet készít

Október elején kezdte meg Dyga Zsombor legújabb játékfilmjének forgatását Couch Surf címmel. A forgatókönyvet a rendező most Köbli Norberttel és Mészöly Ágnessel írta. A filmet a FilmTeam gyártja, a többszörösen díjnyertes Köntörfalak stábjával, többek között Marosi Gábor operatőrrel és Czakó Judit vágóval, producere Major István. Télen még egy rövid forgatási etap vár az alkotókra; a filmet tavasszal szeretnék bemutatni. A Couch Surf neurotikus vígjáték lesz egy tucat kanapén. A szereplők Akira Fukui, Kovács Lehel, Elek Ferenc, Hámori Gabriella, Kocsis Gergely, Takátsy Péter, Gyabronka József, Goitein Gergely, Bartsch Kata, Valtz Péter, Pető Kata, Tóth Zsófi, Kerekes Vica, Horváth Kristóf, Nagypál Gábor, Fullajtár Andrea, Törőcsik Franciska, Döbrösi Laura, Balsai Mónika, Tamási Zoltán és Anger Zsolt lesznek.

couch_sur_fegyverneky__sndor_500

(fotó: Fegyverneky Sándor)


Német koprodukcióban készül a Zero

A Letűnt világ és az Egyetleneim rendezője, Nemes Gyula Zero című új filmterve magyar – cseh – német koprodukcióban készül. A projektet a Cseh Mozgókép Alap 200.000 euróval, a német Mitteldeutsche Medienförderung 70.000 euróval támogatta. A film vezető producere a Brüsszelben élő magyar filmrendező, Dettre Gábor, koproducerei pedig a cseh Jiří Konečný (endorfilm) és a német Eike Goreczka (42film). Forgatókönyvírója Beregi Tamás, operatőre Dobóczi Balázs. A történet, korunk egyik legégetőbb környezeti problémájának, a méhek gyors, katasztrófával fenyegető kihalásának groteszk drámája. Főszereplője egy méhész, aki anarchista terroristaként harcol a méheket károsító fogyasztói társadalom ellen. A film megjárta Európa jelentős koprodukciós fórumait és forgatókönyvírói workshopjait, így a szarajevói Cinelinket, a Connection Cottbus-t és a müncheni éQuinoxe Germany-t. Az előkészítést hazai alapok és az Európai Unió MEDIA Programja is támogatta, a helyszínelés és a szereplőkeresés jelenleg is zajlik Csehországban és Németországban. A Playtime Kft. gyártásában készülő film a magyar finanszírozási háttér összeálltával jövő nyáron foroghat.

zero_500

Varsóban a Kolorádó Kid

Vágvölgyi B. András első nagyjátékfilmét november 5-én Varsóban, a KOGO KRĘCI KINO HISTORYCZNE? című fesztivál keretein belül vetítik legközelebb. Az ‘56-os forradalmat friss és eredeti szemszögből bemutató alkotás a 41. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb közönségfilmnek járó Moziverzum-díjat. A Kolorádó Kid rendhagyó módon ‘59-ben indul, főszereplőjének letartóztatásával, tehát nem klasszikus értelemben vett történelmi film a forradalom eseményeiről, inkább a Kádár-korszakról nyújt átfogó képet: a rendező szavával élve - "kései bevezetés a kádárizmusba".



Nézd meg a Kolorádó Kid előzetesét!


Szekondlájf az Astra fesztiválon

Szalay Péter dokumentumfilmje Nagyszebenben, az Astra nemzetközi fesztiválon versenyez. A Szekondlájf fiatalokat és játékszenvedélyüket mutatja be.


Nézz bele a Szekondlájfba!





nka emblema 2012