sex hikaye

Vezér Éva az EFP elnökségében

Már 23 országot tömörít

2003. május 30. - filmhu
Az európai filmek promóciójára szakosodott EFP a Cannes-i Filmfesztiválon újította meg igazgatói tanácsát. Vezér Évát, a Magyar Filmunió vezetőjét a kelet-közép európai régióból elsőként választották be a 23 ország filmes szervezeteit tömörítő EFP igazgatói tanácsába.
A European Film Promotion idén a Cannes-i Filmfesztivál idején tartotta meg igazgatói tanácsának választását. A francia riviéra „fővárosában” május 21-én a következő tagokat választották meg:

Claudia Landsberger, Holland Film
Christian Dorsch, Export –Union of German Cinema
Giorgio Gosetti, Italia Cinema
Patrick Lamassoure, Unifrance
Stine Oppegaard, Norwegian Film Institute
Vezér Éva, Magyar Filmunió

Claudia Landsberger lett az EFP elnöke, az elnökhelyettesi tisztet pedig Christian Dorsch tölti be ezentúl az elkövetkező kétéves ciklusban. Giorgio Gosettit és Patrick Lamassoure-t újraválasztották. Új tagként került a testületbe Vezér Éva és Stine Oppegaard, a Norvég Filmintézet képviselője.

Az EFP ez alkalommal bővítette is a vezető testület létszámát 5-ról 6-ra, ugyanis a Baltic Films csatlakozásával a tagországok száma immár 23-ra nőtt. Magyarország 2001 szeptemberében csatlakozott az EFP-hez. A hamburgi székhelyű szervezetet 1997-ben alapították. Az EFP célja, hogy az európai mozinak, a tagországok rendezőinek, producereinek, színészeinek promotálásával, minél attraktívabb jelenlétet biztosítson a nemzetközi fesztiválokon.

A világméretű marketing egyik leghasznosabb eszköze a feltörekvő tehetségek támogatása, ezért az EFP külön figyelmet fordít rájuk. A Berlini Filmfesztivál rivaldafényében a fiatal színészeket helyezik előtérbe (magyar részről ifdén Oroszlán Szonja volt soros), Cannes-ban a fiatal producerek kerülnek sorra (itt Petrányi Viktória építhette kapcsolatait), míg Toronto, a "felfedezések fesztiválja", az ifjú rendezőtehetségekké.

Címkék

hír



nka emblema 2012