sex hikaye

Világok harca a bevételért

34 millió dollárral kezdett

2005. július 1. - filmhu
Világok harca a bevételért
Az új Tom Cruise és Steven Spielberg mozi, a Világok harca 21.3 millió dolláros bevétellel nyitott az USA-ban, és 13.3 millióval Kanadában. Ott eddig ez volt a legjobban teljesítő debütáló film – olvasható a Reuters oldalán. A számok azonban azt is mutatják, hogy mozilátogatottság csökkenésével Spielberg mozijának is meg kell harcolnia.

A film általában erőteljes kritikát kapott, és a rajongóknak köszönhetően magas a nézőszám. „Cruise-zal és Spielberggel álomcsapatot alkottunk, akár korábban” – nyilatkozta a Paramount elnökhelyettese.

Azonban a pozitív megnyilatkozások közé negatív hangok is vegyülnek. A mozijegyeladások az USA-ban és Kanadában 18 héten keresztül alacsonyan álltak, így Hollywoodban most is azon dolgoznak, miként lehetne ezen változtatni.

A Világok harca ugyan meghaladja a Batman Begins két héttel korábbi bemutatójának 15 millió dolláros Egyesült Államokba jegyzett bevételét, de elmaradnak a Spider-Man 2 tavalyi 40 milliójától. Igaz, a Pókember-történet folytatására sok korábbi rajongó számított, ilyen nézőbázissal viszont Világok harcá-nak készítői nem számolhatnak.

Ennek köszönhetően nehéz feladat előtt áll Spielberg legutóbbi sci-fije, ha szeretné elérni a képregény-szuperhősről készült történet USA-ban jegyzett első heti 180 millió dolláros bevételét. A Pókember-történet folytatása csak az Államokban tavaly novemberig közel 400 millió dollárt hozott, a film költségvetése körülbelül 200 millió volt.

Az összehasonlításban azt is érdemes figyelembe venni, hogy minden idők egyik legnagyobb blockbusterének számító Spider-Man 2-t összesen 4100, míg a Világok harcá-t „mindössze” 3900 filmszínházban mutatták be a nyitó héten.

Nézőből is legalább ennyit szeretnének a pénztárak előtt látni.

Emellett a marslakók földi inváziójáról szóló film főszereplőjének megnyilatkozásai nem nyerték el mindenki tetszését. Tom Cruise nemrégiben egy interjúban lelkesen, de nem elég meggyőzően bizonygatta szerelmét partnere Katie Holmes iránt, valamint a scientológia nézeteit hirdette, amely vallást ő maga is gyakorolja.

A Spielberg és Cruise nevével fémjelzett produkció nálunk szintén a világpremier időpontjától, június 29-től látható a mozikban.






nka emblema 2012