sex hikaye

Zomborácz filmjét támogatja a Filmalap

Az Utóélet februártól forog

2012. december 21. - filmhu
Zomborácz filmjét támogatja a Filmalap

Zomborácz Virág februárban kezdi forgatni Utóélet címmel első játékfilmjét, amely tavaly, első magyar projektként, elnyerte az Európai Unió MEDIA Programjának díját - tudatta a Magyar Filmunió. A döntőbizottság Gárdos Péter Hajnali láz című tervéről is pozitív döntést hozott.

 

A Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottsága 190 millió forint gyártási támogatást szavazott meg legutóbbi ülésén az Utóélet című magyar játékfilmre. Zomborácz Virág első filmje a KMH Film gyártásában készül. A fekete komédia forgatása február első hetében kezdődik.

Zomborácz Virág több sikeres rövidfilmet jegyez (Nyomtávváltás, Valami kék, A macska szerepe a francia irodalomban); első játékfilmje, az Utóélet a középpontjában egy apa és a fia kapcsolata áll, amely rendhagyó módon az apa halála után bontakozik ki. A film hazai bemutatóját 2014. elejére tervezik az alkotók.

A macska szerepe a francia irodalomban


Az európai audiovizuális ipar fő támogatója, a MEDIA Program 2011 májusában rangos díjjal (MEDIA European Talent Prize) tüntette ki a magyar filmtervet. A MEDIA gyártás-előkészítési pályázatára érkezett közel ezer filmterv közül a legmagasabb pontszámot egy svéd projektel együtt az Utóélet érte el. A bizottság indoklása szerint Zomborácz Virág első játékfilmje széles közönséget szólít majd meg, történetvezetése erős, és újszerűen játszik a filmes műfajok vegyítésével.

Az Utóélet producere Pusztai Ferenc, a KMH Film alapító-tulajdonosa. Pusztai többek között Kocsis Ágnes Friss levegő-jének, Gigor Attila A nyomozó-jának volt a producere. Az Utóélet a hetedik olyan elsőfilm, amely a pályakezdő, tehetséges filmművészekre szakosodott KMH Filmben készül Pusztai irányításával.



Nézd meg a Valami kék előzetesét!


A Utóélet forgatókönyv-fejlesztése a Filmalap támogatásával valósult meg az elmúlt hónapokban.

A Filmalap Döntőbizottsága Gárdos Péter Hajnali láz (Tivoli Film, producer: Szekeres Dénes) című tervéről is pozitív döntést hozott: a nemzetközi koprodukcióban készülő játékfilmben a Filmalap részvétele a költségvetés 50 %-áig, de legfeljebb 300 millió Ft-ig (150 millió Ft alaptámogatás és 150 millió Ft többlettámogatás) erejéig terjedhet.






nka emblema 2012