sex hikaye

Rocklexikon 3. rész - Charlie és Zorán (Rocklexikon 3. rész - Charlie és Zorán)

100 min,
Color Hungarian

Crew

director Zs. Csaba Varga , Tamás Seres
  director of photography András Ángyán , Attila Kilián , István Zádor , András Pintér
     
more crew további stábtagok

Synopsis

A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. Vajon mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült?
Az MTV népszerű, archív felvételekben gazdag riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.
A harmadik lemezen napjaink két karakteres művésze, Charlie és Zorán szólal meg. Mindketten különleges pályaívvel rendelkeznek, hiszen szólókarrierjük nem a beatkorszakban, az akkoriban oly divatos ifjúsági zenélés keretei között bomlott ki. Egyéni, összetéveszthetetlen hangvételüket később alakították ki, és zenéjüket a dalaikból áradó élettapasztalat, a személyes érintettség, a mindig hiteles előadásmód teszi feledhetetlenné.
A két riportból olyan érdekességekre is fény derül, hogy milyen nagy kincs volt idehaza a hatvanas években egy elektromos gitár - még egy barkácsolt is! -, hogy honnan ered a "Charlie" becenév, vagy hogy milyen erős önéletrajzi vonatkozásokkal bír a Volt egy tánc című Zorán-dal.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!