sex hikaye

Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, Tihany (Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, Tihany)

30 min,
educational Color Hungarian

Crew

director Tóth László G.
  director of photography Tibor Sági
     

Synopsis

1927. szeptember 5-én kezdte meg működését a Klebelsberg Kuno szorgalmazására alapított Magyar Biológiai Kutatóintézet, az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének elődje. A filmben az intézet 70 éves történetét ismerhetjük meg, az 1891-ben Lóczy Lajos vezetésével végzett Balatoni Tudományos Tanulmányozástól napjainkig. Az akkori, 30 évig tartó kutatómunka eredményeképp megszületett 32 kötetes tanulmánysorozatot, mely teljes körű felmérést jelentett a Balaton geológiájától kezdve a néprajzon át a flóráig és faunáig, a maga sokszínűségében és alaposságában a mai napig nem sikerült felülmúlni. Csupán jó pár évvel később, 1925-ben Révfülöpön kezdhette meg önálló működését a Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozó Balatoni Biológiai Állomás. Majd gróf Klebelsberg Kuno szorgalmazására alakult meg a Magyar Biológiai Kutatóintézet, amely 1927-ben, immár jelenlegi helyszínén, Tihanyban, önállóan rendezkedhetett be. A tihanyi intézet 1951-ben került a Magyar Tudományos Akadémia főhatósága alá Biológiai Kutatóintézet néven. 1982-ben az Akadémia főtitkárának javaslatára Balatoni Limnológiai Kutatóintézetre változtatták a nevét és elsősorban a vízminőség javítása érdekében végeztek kutatásokat, fő feladatként pedig a Balaton ökológiájának feltárását tűzték ki célul.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!