sex hikaye

Fekete lista (Fekete lista)

documentary 68 min, video
historical Color Hungarian

Crew

director Ágota Varga
  director of photography Károly Markert
  editor Béla Kovács
     
  music Zsófia Tallér
     
  Production company Filmira Bt. , Magyar Televízió
     
     

Synopsis

A cigányok háborús munkaszolgálata a történettudomány és a hadtudomány által eddig nagyrészt feltáratlan. A lemaradást részben a források hiánya (megsemmisített vagy nem készült dokumentumok), részben a kutatások elmaradása okozta.
Az utóbbi évtizedekig a túlélők körében - sajnos - visszaemlékezések gyűjtésére, mélyinterjúkra sem került sor, a dokumentumfilm ennek a hiánynak a pótlására is
vállalkozik.
A második világháború idején teljesített cigány munkaszolgálat történetének egy-egy szeletét mutatja be a film. A túlélők elmondják, miképpen érintette őket a kényszermunka, a hadimunka, a katonai munkaszolgálat. Ezek az eltérő köntösbe öltöztetett, de lényegileg azonos munkafajták kötelező ingyenmunkát jelentettek. Ha nem mentek, erőszakkal elhurcolták őket. Életük a fenti keretekben is a legteljesebb kiszolgáltatottság jegyében folyt.
A film számot ad egy cigány munkásszázad különös sorsáról, a bánásmódról, a benne szolgáltak túlélési esélyeiről. Megismertet a csendőrségnek a kényszerítésben betöltött szerepével is.

Plot keywords

gipsy, war, work
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!