sex hikaye

Animare necesse est... (Animare necesse est...)

documentary series 15 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director Tóth Éva M.
  director of photography Gábor Balogh
  editor Dániel Gazsy , Károly Ari
     
     
  Production company Pannóniafilm Kft.
     
     

Synopsis

A sorozat célja a kortárs magyar animációs művészet néhány kiemelkedő személyiségének bemutatása műveik tükrében, s egyúttal a műfaj technikai sajátosságainak, érdekes mesterségbeli fogásainak, kulisszatitkainak megismertetése.

A műsor epizódonként egy személyiségre, s életműve jelentős darabjaira épül. Az egyes részek arculatát és hangvételét a bemutatott művész karaktere határozza meg.
Nem titkolt cél az értékmentés (mintegy az utolsó pillanatban), hiszen félő, hogy a klasszikus
technikával, nem kereskedelmi célból készülő animációs filmek hamarosan "kihalnak" a kortárs mozgóképművészetből, egyedülállóan munka- és időigényesek lévén. Ugyanakkor a vizuális művészetnek olyan speciálisan értékes és érdekes területéről van szó, amely - már hagyományai révén is - támogatásra és figyelemre méltó.

A portréfilmekben a bemutatott alkotókon kívül megszólalnak a műfajhoz sajátos módon kötődő képzőművészek, esztéták, valamint pályatársak, tanítványok.
A rövid portrék megkísérelnek választ találni arra a kérdésre, hogy a sokoldalú és többféle tehetséggel megáldott mesterek miért éppen ezt a fáradságos, nem könnyen meghódítható műfajt helyezték művészi alkotótevékenységük központjába, vagyis miért kell
animálniuk.

Plot keywords

animation
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!