sex hikaye

Ember Judit - Pócspetri (Ember Judit - Pócspetri)

documentary 28 min,
Color Hungarian

Crew

director Lilla Mátis
  director of photography Adrienne Horváth
     

Synopsis

Ember Judit - egyéb filmjei mellett - több nagyszerű, rendszerváltó hosszú-dokumentumfilm rendezője. Egyik legfontosabb ilyen filmje - mondhatjuk fő műve - a Pócspetri, amellyel egy teljes falut juttat el - gyakorlatilag is a perújrafelvételhez - ahhoz, hogy súlyos és hamis vádak alól csaknem 50 év múltán rehabilitálják őket. A filmet pontosan 20 évvel ezelőtt készítette Ember Judit, amely a rendszerváltásig betiltott film volt.
Hogyan, miként talált rá annak idején erre a témára és tartott ki hűségesen a film elkészültéig és továbbra is a falu mellett, és még mi minden újabb "MEGLEPETÉST" tartogatott számára is a film utóélete, egészen napjainkig - erről vall a rendezőnő ebben a félórában. Ugyanis az ő tálentuma ezekben a történetekben lelhető fel a legplasztikusabban. Ez önmagában is izgalmas történetsor lenne, de mint mindig, valami újjal lep meg bennünket Ember Judit, valami olyan történetet mond el "Pócspetrivel" kapcsolatosan, melyet még nem mondott és nem mondhatott el senkinek.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!