sex hikaye

A megye árvái (A megye árvái)

documentary 90 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Ádám Csillag
  director of photography Zoltán Lovasi , Gábor Balog
  editor Ádám Csillag
     
     
  Production company Csillag És Ádám Film
     
     

Synopsis

"A megye árvái" a "Mostohák" című film folytatása.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzata megszüntette 33 hivatásos nevelőszülő állását, a nevelésükre bízott gyerekeket a nevelőszülőkre hagyta.
Egyikük, Kolhaas Mihályként fellázadt, fizetés nélkül a munkát sem végzi el, ha a megye nem adja vissza állását, akkor nem vállalja tovább a gyerekek nevelését. A hivatal is makacs volt, a gyerekek intézetbe kerültek. A "Mostohák" legnagyobb sikere az volt, hogy hatására, "deus ex machina", egy pesti alapítvány segítségével a filmben szereplő család újra egyesült, a három gyerek az intézetből visszakerült az imádott nevelőszülőkhöz.

"A megye árvái"-nak témája, az elbocsátásba részben beletörődők sorsa. A megyében megalkudni se lehet tisztességesen. Még egy látszólag kicsiny hatalom is képes oligarchikus működésre sarkallni birtoklóit. "A megye árvái" című film készülhetett volna a 70-es évek kádárista Magyarországában is.
A nevelőszülők kisemberek. Megaláztatásaik ellenére hősi elszántsággal, emberséggel, példamutató felelősségtudattal nevelik a mások által elhagyott, eldobott gyerekeket. A hivatalosságok pedig "furcsa" dolgokat művelnek. Igazságot pedig nem szolgáltat senki.

Plot keywords

foster parent, orphan
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!