Print

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő

163 min,
theatre play B & W Hungarian

Crew

director Miklós Szinetár
  screenwriter Dezső Kellér , István Békeffy
  poems Andor Gábor
     
  conductor Tamás Bródy
  set designer Zoltán Fülöp
     
  costume designer Tivadar Márk

Cast

Edvin Árpád Baksay
  Cecília Hanna Honthy
  Miska Kamill Feleki
  Herceg László Csákányi
  Stázi Magda Gyenes
  Sylvia Marika Németh
  Bóni Róbert Rátonyi

Synopsis

"Az 1916-ban bemutatott Kálmán-operett az évtizedek során több ezer bemutatót ért meg. Az egész világ ismeri, talán nincs olyan része a Földnek, ahol ne ismerték volna a bécsi elkényeztetett arisztokrata és a tehetséges pesti énekesnő izgalmas, poétikus, szenvedélyes szerelmét.
Az 1950-es évek közepén, Magyarországon Kellér Dezső és Békeffy István átdolgozták a szövegkönyvet, kibővítették a librettót egy szereppel: az ország kedvencének, Honthy Hannának álmodtak bele egy alakot. Ő alakította ettől kezdve Cecíliát, Edvin könyörtelen mamáját, akiről sok érdekes, pikáns részlet tudható meg a játék során.
Ezzel a szövegkönyvvel - ha lehet - a történet még izgalmasabb, még bonyolultabb lett, így járva ismét végig az ország színházait, s mindenkit dúdolásra késztet, mikor Cecília, Miska és Feri bácsi ezt énekli: "Hajmási Péter,..." - Halasi Imre tollából idézve.

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |