sex hikaye

Alexandra Pavlovna, a magyarok királynéja (Alexandra Pavlovna, a magyarok királynéja)

documentary 53 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director István Szakály
  screenwriter István Szakály
  director of photography Sándor Kiss
     
  editor Sándor Kiss
     
more crew további stábtagok
  Production company Titánia-Master Pro Kft.
     
     

Synopsis

1799-ben Ferenc császár azért küldte el öccsét Szentpétervárra, hogy feleségül kérje Nagy Katalin cárnő kedvenc unokája, I. Pál cár leánya kezét. A tervezett házasság nem titkolt célja: szorosabbra vonni a két uralkodói dinasztia, a Habsburg-ház és Romanovok kapcsolatát. József nádor és Alekszandra Pavlovna Romanova első találkozása felrúgott minden politikai taktikát és praktikát. Azonnal egymásba szerettek: a 16 éves orosz nagyhercegnő és a 23 éves osztrák főherceg a gatcsinai cári kastélyban előbb görögkeleti, majd római katolikus szertartás szerint házasságot kötött. Az orosz nagyhercegnő 1800 januárjában lépett az Osztrák Birodalom területére. Rövid bécsi bemutatkozó látogatás után Budára siettek. Élettel telt meg a királyi vár: megfordult itt Haydn és Beethoven, a magyar írók, költők verseket írtak, a főrendek naponta bálokat rendeztek a nádorné tiszteletére. Az orosz főhercegnő meglepően sokat tett a magyar kultúra, a zene, a nemzeti viselet és műipar fellendítéséért. Ez leginkább férje iránt érzett szerelmével magyarázható, hiszen korábban ki sem mozdult a cári udvarból, és semmit sem tudott a magyarokról?
Mi volt, mi lehetett a titka ennek a 17 éves asszonynak, akit váratlan halálakor "Magyarország királynéjaként" sirattak, és magyar földbe temettek?? Erre ad választ a film, amely egy kalandos, romantikus utazás a 19. század első éveiben.

Plot keywords

love, queen
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!