sex hikaye

A gordonka hangja Perényi Miklós (A gordonka hangja Perényi Miklós)

50 min,
portrait Color Hungarian

Crew

director Anna Mérei
  director of photography László Reich
     

Cast

Miklós Perényi
     

Synopsis

Perényi Miklós, a briliáns és nemzetközileg elismert magyar csellóművész 1948-ban, zenészcsaládban született. Rendkívüli tehetségét már hétéves korában felismerték, és felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola cselló szakára, ahol Banda Ede tanítványa volt. Enrico Mainardi professzor több mesterkurzusra is meghívta a fiatal csellistát. Perényi további tanulmányait a Santa Cecilia Akadémián végezte, ahol 1962-ben diplomázott, majd a következő évben díjat nyert a Casals Nemzetközi Gordonkaversenyen, Budapesten. Perényi Miklós 1980 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Emellett számos nemzetközi fesztiválon vesz részt előadóként, így többek között Luzernben, Prágában, Salzburgban, Bécsben, Hohenemsben, valamint Japánban és az Egyesült Államokban, ahol a Carnegie Hallban lépett fel a Centenary Jubilee előadássorozatban. Repertoárja szinte a teljes zeneirodalmat felöleli. Az 1970-ben Liszt-, 1980-ban és 2007-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Perényi rendszeres együttműködését a Fesztiválzenekarral számos lemezfelvétel örökítette meg.

"Ebben a pályában az a szép, hogy az ember lefekvés előtt mindig tudja, hogy másnap mivel kell folytatnia" - mondta a gordonkaművész második Kossuth-díjának átvételekor.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!