sex hikaye

József Gyabronka

68 (14 May, 1953 )

 

actor, narrator, cast, dubbing voice

Biography

1975 - ben végzett a Színház - és Filmművészeti Főiskolán 1969 - től 1971-ig a Pinceszínház 1975 - től 1991-ig a Madách Színház 1994 - től 1999 -ig a Győri Nemzeti Színház 1999 - től 2002 -ig a Bárka Színház tagja Szerepei: Madách Színházban: Barnaby (Házasságszerző, r. Lengyel Gy. 1975); Pille (Lóvá tett lovagok, r. Szirtes T.1977); Alaszka Joe (Mahagonny, r. Kerényi I. 1978); Balogh Kálmán (Patika, r. Ádám O.1981); BenMickering (Macskák, r. Szirtes T., Seregi L. 1983); Feste, bohóc (Vízkereszt, r. Szirtes T. 1985); Harold (Maude és Harold, r. Huszti P. 1986); Einstein (Dr. Hertz, r. Nagy V.1987); Dromio (Tévedések vígjátéka, r. Szirtes T. 1988); Sganarelle (Don Juan, r. Szirtes T.1990); A Kicsi Hajótörött (A nyílt tengeren, r. Mácsai P.1991) Budapesti Gyermekszínházban: Tom Sawyer (Tom Sawyer, r. Bohák Gy. 1978) Montrealban, angol nyelven: Van Sweeten báró (Amadeus, r. A. Ivanovici 1992); Nikola (A hős és a csokoládékatona, r. M. Potter 1993) Győri Nemzeti Színházban: George (Egerek és emberek, r. Korcsmáros Gy. 1995); Felix (Furcsa pár, r. Tordy G. 1996); Camille Chandebise (Bolha a fülbe, r. Tordy G. 1996); Porfiríj (Bűn és bűnhődés, r. Tordy G.1997) Díjai: 1998 - Jászai Mari-díj 2004 - POSZT: Legjobb férfi alakítás (A MASZK Országos Színészegyesület díja) 2009 - IX. Pécsi Országos Színházi Találkozó: Legjobb férfi főszereplő (Bérháztörténetek 0.1)

Filmography

actor
 
2015 Hajnali láz
2013 Coming out
Afterlife
2012 Couch Surf
2009 A Nibelung-lakópark
Phosphorus
2007 Overnight
Márió, a varázsló
Hazámhazám
2006 Szoknya
FEKETEország
2003 Den of Lions
2000 A kis utazás
1999 Rozika nem fél
1998 Országalma
Crime and Punishment
1988 Tűrhető Lajos
1986 Kisfaludy Károly: Kérők
1981 Vuk
1980 Leánykérés éjjel kettőkor
Mathiász panzió
1979 Képviselő úr
A dicsekvő varga
1975 Bach Arnstadtban
Tudós nők
Parti Nagy Lajos: Ibusár
Anton Pavlovics Csehov: Siráj
Lóvá tett lovagok
Volt egyszer egy szerelem
narrator
 
2009 Puskás Hungary
cast
 
2012 Én is téged, nagyon
dubbing voice
 
2013 Grimm Café

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Zoltán Mucsi - actor  (5)
Zsolt Nagy - actor  (5)
Annamária Láng - actor  (4)
Bori Péterfy - actor  (4)
László Katona - actor  (4)
Lilla Sárosdi - actor  (4)
Miklós Kalocsay - actor  (4)
Sándor Terhes - actor  (4)
Werner Tilo - actor  (4)
Credited with more további közös

Genres

animation drama bio children romantic satire theatre play thriller comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu