sex hikaye

Akasztottak

kísérleti film 23 perc, 35 mm
kísérleti film színes magyar

Stáb

rendező Gothár Péter
  forgatókönyvíró Gothár Péter
  operatőr Gózon Francisco
     
  vágó Ostoros Ágnes
  zene Dés László
     
     

Szereplők

"Mitsou" Juhász Miczura Mónika
  Amadinda ütősegyüttes
  Juhász Jácint
  Keller-Kvartett
  Lukin Zsuzsa
     
  Gyártó Axis Plusz
     
     

Szinopszis

Minden ország történelme tele van emberekkel, akiket egyszerűen felakasztottak. Nem mártírok, nem hősök, hanem egyszerűen akasztottak; nem rendszerek, nem gyilkosok, hanem az akasztók kötötték fel őket. A történelem és a sors bárkiből csinál akasztottat.
Böröcz András szobrai ("Akasztottak", Szépművészeti Múzeum, Budapest) ezt az általános érzést közlik. A film megpróbálja megkerülni azt a konvenciót, hogy ezt az élményt újrafogalmazza, inkább csak az akasztással kapcsolatos tapasztalat szerzésének helyszíneit kívánja felfedezni és Dés Lászlónak a szobrokhoz írt zeneműve segítségével, összekötni. A darab ugyanúgy szól az életről, mint az erőszakos halálról, játékról és szenvedésről, ártatlanságról és gyilkolásról - a mindenkori áldozatokért. Anélkül, hogy élő szereplők jelennének meg, a filmnek története van, a benne szereplő embereknek sorsa van, és ez a sors, mint hangszereken, dobokon játszik rajtuk.

Cselekmény címkék

akasztás, kivégzés, gyilkosság, áldozatok
Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
videók
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012