sex hikaye

Akasztottak (Akasztottak)

experimental movie 23 min, 35 mm
experimental Color Hungarian

Crew

director Péter Gothár
  screenwriter Péter Gothár
  director of photography Francisco Gózon
     
  editor Ágnes Ostoros
  music László Dés
     
     

Cast

Jácint Juhász
  Juhász Miczura Mónika "Mitsou"
  Keller-Kvartett
  ütősegyüttes Amadinda
  Zsuzsa Lukin
     
  Production company Axis Plusz
     
     

Synopsis

Minden ország történelme tele van emberekkel, akiket egyszerűen felakasztottak. Nem mártírok, nem hősök, hanem egyszerűen akasztottak; nem rendszerek, nem gyilkosok, hanem az akasztók kötötték fel őket. A történelem és a sors bárkiből csinál akasztottat.
Böröcz András szobrai ("Akasztottak", Szépművészeti Múzeum, Budapest) ezt az általános érzést közlik. A film megpróbálja megkerülni azt a konvenciót, hogy ezt az élményt újrafogalmazza, inkább csak az akasztással kapcsolatos tapasztalat szerzésének helyszíneit kívánja felfedezni és Dés Lászlónak a szobrokhoz írt zeneműve segítségével, összekötni. A darab ugyanúgy szól az életről, mint az erőszakos halálról, játékról és szenvedésről, ártatlanságról és gyilkolásról - a mindenkori áldozatokért. Anélkül, hogy élő szereplők jelennének meg, a filmnek története van, a benne szereplő embereknek sorsa van, és ez a sors, mint hangszereken, dobokon játszik rajtuk.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!