sex hikaye

Péter Gothár

 

director, screenwriter, actor, set designer, dramaturg, production designer, creator

Biography

1968-tól a televíziónál dolgozott rendezőasszisztensként. 1971-74 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakát, majd 1975-től az MTV rendezője. 1979-81 között a kaposvári Csiky Gergely Színház főrendezője. 1993 óta pedig a Katona József Színház rendezője, de rendszeresen dolgozik a Radnóti Színházban és másutt. Díjak: 1987 - Balázs Béla-díj 1990 - Érdemes Művész 2002 - POSZT: Legjobb rendezés Fontosabb színpadi rendezései: Majakovszkij: Gőzfürdő; Bereményi G.: Halmi; Pinter: Hazatérés; Szomory D.: Hermelin; Brecht: Kurázsi mama; Mrozek: Rendőrség; Bulgakov-Gothár: Kutyaszív; Ö. von Horváth: Hit, remény, szeretet. Filmjei: Ajándék ez a nap ; Megáll az idő; Idő van ; Tiszta Amerika ; Melodráma; A részleg ; Haggyállógva Vászka.

Filmography

director
 
2010 Hangyatérkép
2007 Tanúvallomás
2005 A nagy könyv
2002 Magyar szépség
2000 Paszport
A leghidegebb éjszaka
1999 Akasztottak
1996 Haggyállógva Vászka
1995 Egyperces novellák - Közjáték
A kezdet vége
A részleg
1993 Alfa
1992 Négyhangú opera
Kakukk Marci
1991 Melodráma
1989 Búcsú
1987 Tiszta Amerika
1985 Idő van
Hermelin
1984 Revizor
1981 Csere
Rendőrség
Woyzeck
Megáll az idő
1979 Ajándék ez a nap
Imre
1978 Libatömő verseny
1977 Felső-Ausztria
Pesti gyerekek
Baleset
Vujicsics Tihamér
1976 A násznép
1975 Lord Byron levelei
1974 Kérdőív
Weill - Csákányi-est
Az öreg hölgy látogatása
Örkény István: Tóték
screenwriter
 
2007 Tanúvallomás
2002 Magyar szépség
2000 A leghidegebb éjszaka
1999 Akasztottak
1996 Haggyállógva Vászka
1995 A részleg
1991 Melodráma
1987 Tiszta Amerika
1985 Idő van
1981 Megáll az idő
1979 Ajándék ez a nap
actor
 
2006 Az Árvai-Művek
2002 Ébrenjárók
2001 Papsajt
set designer
 
2000 Paszport
Örkény István: Tóték
dramaturg
 
1984 Revizor
production designer
 
2002 Magyar szépség
creator
 
Az örömhöz

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

adaptation drama experimental portrait satire theatre play sketch
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu