sex hikaye

Ádám Rajhona

 

actor, narrator

Biography

Kolozsváron vegyész iskolában kezdte tanulmányait, aztán a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben végzett 1966-ban. 1974-ig a temesvári Állami Magyar Színház tagja volt. 1974 végén települt át Magyarországra. 1975-től 1982-ig a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt. 1982-1989 között a Katona József színpadán játszott. Az 1990-91-es évadban a veszprémi Petőfi Színház társulatának volt tagja. Eztuán a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. 1995-96-ban a Thália Színházban játszott. 2 évig -szabadfoglalkozású volt, majd 1998-tól a Vígszínház társulatához tartozik. Kiemelkedő jellemábrázoló képességű karakterszínész. A drámai hősök alakítása mellett szatirikus szerepeiben is kiváló. Több filmben is szerepelt. Díjai: - Művészeti-díj - 1978 - Veszprémi előadóművész fesztivál-díj -1978 és 1979 - Jászai Mari-díj - 1979 - Kölcsey-díj - Móricz Zsigmond-díj - 1979. Nyíregyháza - Pro Urbe-díj - 1979. Szekszárd - Pro Arte (Rippl Rónai)-díj - Rádió nívódíjak - Ruttkai Éva-emlékdíj - 2006

Filmography

actor
 
2015 Gondolj rám
2008 Állomás
2007 Fövenyóra
2006 A hét nyolcadik napja
2002 Egy ház emlékei - Hetedíziglen
Sobri - Betyárfilm
Vadkörték - A tihanyi kincsvadászat
2001 Aranyváros
Felhő a Gangesz felett
1999 Kalózok
1998 Az öt zsaru
1997 Kazo
Carlo Goldoni: A hazug
1993 Fényérzékeny történet
1992 Roncsfilm
A nagy postarablás
1991 Karel Capek: Végzetes szerelem játéka
1990 Nem érsz a halálodig
1989 Látogató a végtelenből
1988 Tanmesék a szexről
1986 A falu jegyzője
Hajnali háztetők
1985 Idő van
A tanítványok
Egészséges erotika
Gyerekrablás a Palánk utcában
1984 Az imposztor
Szálka, hal nélkül
Boldogtalanok
1981 Rendőrség
Megáll az idő
1980 Berzsián és Dideki
1979 Az erőd
1977 Amerikai cigaretta
A kétfenekű dob
Ivanov
1976 A vihar
Pókfoci
1975 Vörös rekviem
A feladat
Pisztácia
A pesti légionárius
Spiró György: Elsötétítés
narrator
 
2007 Hosszú utazás

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2002 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Apa (Ádám Rajhona)

 

Credited with

Károly Eperjes - actor  (5)
Péter Haumann - actor  (5)
Róbert Koltai - actor  (5)
Elemér Ragályi - director of photography  (4)
Ferenc Grunwalsky - director  (4)
Péter Andorai - actor  (4)
Sándor Gáspár - actor  (4)
Anna Györgyi - actor  (3)

Genres

family drama children educational adventure musical romantic sci-fi satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu