sex hikaye

Péter Andorai

 

actor

Biography

1967- 71 - Nemzeti Színház 1971- kecskeméti Katona József Színház 1976- Nemzeti Színház 1977- kecskeméti Katona József Színház 1978- Népszínház-Várszínház 1980- Mafilm 1983- József Attila Színház 1989- Radnóti Miklós Színház 1990- veszprémi Petőfi Színház Fontosabb díjak: 1980 - Jászai Mari-díj 1994 - Kossuth-díj Fontosabb szerepei: Sarkadi L.: Oszlopos Simeon, János Kander-Ebb: Kabaré, Konferanszié Brecht-Weill: Koldusopera, Énekes Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok, Malvolio Füst M.: Negyedik Henrik király, IV. Henrik Shakespeare: Hamlet, Claudius Csehov: Ványa bácsi, Asztrov doktor Filmek: Vörös Rekviem, Könnyű testi sértés, Simon mágus Televízió: Optimista tragédia, Nem érsz a halálodig, Witman fiúk

Filmography

actor
 
2012 The Door
2010 Közel
The agents are going to Paradise
2008 Pillangók
2007 A Nap utcai fiúk
2006 Töredék
Végjáték
Lopott képek
Rokonok
2004 A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója- rendezői változat
A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója
2003 Bolondok éneke
Rózsadomb
2002 Rinaldo
2001 A szivárvány harcosa
1999 Sunshine
1998 Simon Mágus
1997 Csinibaba
Witman fiúk
1993 Privát kopó
Utrius
Vigyázók
Gyerekgyilkosságok
1992 Roncsfilm
A három nővér
A csalás gyönyöre
Édes Emma, drága Böbe
Goldberg variációk
1991 Razzia az Aranysasban
Petőfi Sándor: Az apostol
Szerelmes szívek
Könyörtelen idők
1990 Itt a szabadság!
Nem érsz a halálodig
1989 Az én XX. századom
Könnyű vér
A hecc
A legényanya
Hét akasztott
1988 Egy teljes nap
Eldorádó
1987 A fekete kolostor
Csinszka
Kiáltás és kiáltás
1986 Hajnali háztetők
Érzékeny búcsú a fejedelmtől
1985 Lélegzetvisszafojtva
Képvadászok
Falfúró
Vonzások és választások
1984 Eszmélés
Linda
1983 Könnyű testi sértés
1982 Egymásra nézve
Fehér rozsda
1981 Mephisto
1980 IV. Henrik király
1979 Utolsó előtti ítélet
Bizalom
Áramütés
Szabadíts meg a gonosztól
1978 Mednyánszky
1977 Nyúlkenyér
Riasztólövés
Apám néhány boldog éve
1976 Optimista tragédia
1975 Napló - Radnóti Miklós
Vörös rekviem
Optimisták

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Ferenc Grunwalsky - director  (11)
János Bán - actor  (9)
Károly Eperjes - actor  (9)
Dénes Ujlaki - actor  (7)
Gábor Reviczky - actor  (7)
Dezső Garas - actor  (6)
István Szabó - director  (6)
Lajos Koltai - director of photography  (6)
Credited with more további közös

Genres

adaptation drama musical romantic satire historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu