sex hikaye

Péter Andorai

 

actor

Biography

1967- 71 - Nemzeti Színház 1971- kecskeméti Katona József Színház 1976- Nemzeti Színház 1977- kecskeméti Katona József Színház 1978- Népszínház-Várszínház 1980- Mafilm 1983- József Attila Színház 1989- Radnóti Miklós Színház 1990- veszprémi Petőfi Színház Fontosabb díjak: 1980 - Jászai Mari-díj 1994 - Kossuth-díj Fontosabb szerepei: Sarkadi L.: Oszlopos Simeon, János Kander-Ebb: Kabaré, Konferanszié Brecht-Weill: Koldusopera, Énekes Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok, Malvolio Füst M.: Negyedik Henrik király, IV. Henrik Shakespeare: Hamlet, Claudius Csehov: Ványa bácsi, Asztrov doktor Filmek: Vörös Rekviem, Könnyű testi sértés, Simon mágus Televízió: Optimista tragédia, Nem érsz a halálodig, Witman fiúk

Filmography

actor
 
2012 The Door
2010 Közel
The agents are going to Paradise
2008 Pillangók
2007 A Nap utcai fiúk
2006 Rokonok
Töredék
Végjáték
Lopott képek
2004 A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója
A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója- rendezői változat
2003 Bolondok éneke
Rózsadomb
2002 Rinaldo
2001 A szivárvány harcosa
1999 Sunshine
1998 Simon Mágus
1997 Witman fiúk
Csinibaba
1993 Vigyázók
Gyerekgyilkosságok
Privát kopó
Utrius
1992 Roncsfilm
A három nővér
A csalás gyönyöre
Édes Emma, drága Böbe
Goldberg variációk
1991 Razzia az Aranysasban
Petőfi Sándor: Az apostol
Szerelmes szívek
Könyörtelen idők
1990 Nem érsz a halálodig
Itt a szabadság!
1989 Az én XX. századom
Könnyű vér
A hecc
A legényanya
Hét akasztott
1988 Eldorádó
Egy teljes nap
1987 A fekete kolostor
Csinszka
Kiáltás és kiáltás
1986 Hajnali háztetők
Érzékeny búcsú a fejedelmtől
1985 Lélegzetvisszafojtva
Képvadászok
Falfúró
Vonzások és választások
1984 Linda
Eszmélés
1983 Könnyű testi sértés
1982 Fehér rozsda
Egymásra nézve
1981 Mephisto
1980 IV. Henrik király
1979 Áramütés
Szabadíts meg a gonosztól
Utolsó előtti ítélet
Bizalom
1978 Mednyánszky
1977 Nyúlkenyér
Riasztólövés
Apám néhány boldog éve
1976 Optimista tragédia
1975 Napló - Radnóti Miklós
Vörös rekviem
Optimisták

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Ferenc Grunwalsky - director  (11)
János Bán - actor  (9)
Károly Eperjes - actor  (9)
Dénes Ujlaki - actor  (7)
Gábor Reviczky - actor  (7)
Dezső Garas - actor  (6)
István Szabó - director  (6)
Lajos Koltai - director of photography  (6)
Credited with more további közös

Genres

adaptation drama musical romantic satire historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu