sex hikaye

Dezső Garas

 

actor, director, screenwriter

Biography

1957-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1957-től a Nemzeti Színház tagja volt. 1964-től 1976-ig a Madách Színházban játszott. Egy évadot (1976) a 25. Színházban töltött. 1977-től 1980-ig a Mafilm munkatársa volt. 1990 és 1993 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 2 évadig a Művész Színház vendégművésze volt. 1993-tól szabadfoglalkozású. 2003-ban a Vígszínház tagja volt. 2004-ben a Nemzeti Színház művésze lett. Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1963, 1965; Érdemes művész - 1978; Kiváló művész - 1983; SZOT-díj - 1986; A filmszemle díja - 1987; Kossuth-díj - 1988; A filmkritikusok díja - 1988, 1993; Pro Arte Budapest - 1990; Budapestért Díj - 1998; A filmszemle életműdíja - 1999; A Nemzet Színésze - 2000; Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 2003; Páger-gyűrű - 2003; Karinthy-gyűrű - 2007; Hazám-díj - 2007

Filmography

actor
 
2006 Noé bárkája
2004 Le a fejjel!
2003 Mélyen őrzött titkok
Egy hét Pesten és Budán
2002 Előre!
Perlasca, un eroe italiano
2000 Waterlooi győzelem
1999 A kékszemű
1997 Apa győz
Sok hűhó Emmiért
1996 Szeressük egymást gyerekek!
1995 Arany nyugágy
1994 A Brooklyni testvér
Így írtok ti
1992 A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire
Hoppá
A három nővér
Lement a Hold
1990 Ekkehard
1989 Hagyjátok Robinsont!
A hecc
Mielőtt befejezi röptét a denevér
A legényanya
1988 Ismeretlen ismerős
1987 Szamárköhögés
Malom a pokolban
Miss Arizona
1986 Banánhéjkeringő
Máz
1985 Eltüsszentett birodalom
Csak egy mozi
Bevégezetlen ragozás
Tizenötezer pengő jutalom
Első kétszáz évem
Álmodik az Állatkert
1984 Uramisten
1983 Szerencsés Dániel
1982 Kabala
Akar velem játszani?
1981 Ripacsok
1979 Rab ember fiai
Szabadíts meg a gonosztól
Élve vagy halva
1978 Vidor Miklós: Székács a köbön
Abigél
Egyszeregy
1977 Két pisztolylövés
Apám néhány boldog éve
Mozgófénykép
1976 Herkulesfürdői emlék
Őszi versenyek
Haszontalanok
Optimista tragédia
Kísértet Lublón
1975 Legenda a nyúlpaprikásról
Felelet
Autó
Ereszd el a szakállamat!
Tudós nők
A peleskei nótárius
1974 Szép maszkok
Végül
Ozorai példa
Itt járt Mátyás király...
1973 A Lúdláb királynő
Régi idők focija
1972 A Primadonna
Emberrablás magyar módra
Egy óra - három arc
Hazai történetek
Rászedettek
1971 A gyilkos a házban van
1970 Házassági évforduló
Egy őrült éjszaka
1969 VII. Olivér
7 kérdés a szerelemről
Krebsz, az Isten
Bűbájosok
1968 Elsietett házasság
Bors
1967 Miért beszél annyit Mrs. Piper?
Mocorgó
Jaguár
1966 Sok hűség semmiért
1965 A helység kalapácsa
1964 Özvegy menyasszonyok
Az aranyfej
Miért rosszak a magyar filmek?
Kár a benzinért
1963 Hogy állunk fiatalember?
Meztelen diplomata
1962 Legenda a vonaton
1961 Mindenki ártatlan?
Két félidő a pokolban
1960 Két emelet boldogság
1959 Szerelem csütörtök
Gyalog a mennyországba
1958 Micsoda éjszaka!
Csempészek
1954 Liliomfi
Garas Dezső
Istennél a kegyelem!
Az ördög talizmánjai
Neil Simon: A napsugár fiúk
Életmentő idézés
director
 
1989 A legényanya
screenwriter
 
1989 A legényanya

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Mari Törőcsik - actor  (19)
Tamás Major - actor  (17)
András Kern - actor  (15)
Ferenc Kállai - actor  (15)
Hédi Temessy - actor  (14)
Pál Sándor - director  (13)
Gyula Bodrogi - actor  (11)
Elemér Ragályi - director of photography  (9)
Credited with more további közös

Genres

family drama war children educational adventure crime portrait romantic satire comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu