sex hikaye

Dezső Garas

 

actor, director, screenwriter

Biography

1957-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1957-től a Nemzeti Színház tagja volt. 1964-től 1976-ig a Madách Színházban játszott. Egy évadot (1976) a 25. Színházban töltött. 1977-től 1980-ig a Mafilm munkatársa volt. 1990 és 1993 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 2 évadig a Művész Színház vendégművésze volt. 1993-tól szabadfoglalkozású. 2003-ban a Vígszínház tagja volt. 2004-ben a Nemzeti Színház művésze lett. Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1963, 1965; Érdemes művész - 1978; Kiváló művész - 1983; SZOT-díj - 1986; A filmszemle díja - 1987; Kossuth-díj - 1988; A filmkritikusok díja - 1988, 1993; Pro Arte Budapest - 1990; Budapestért Díj - 1998; A filmszemle életműdíja - 1999; A Nemzet Színésze - 2000; Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 2003; Páger-gyűrű - 2003; Karinthy-gyűrű - 2007; Hazám-díj - 2007

Filmography

actor
 
2006 Noé bárkája
2004 Le a fejjel!
2003 Mélyen őrzött titkok
Egy hét Pesten és Budán
2002 Előre!
Perlasca, un eroe italiano
2000 Waterlooi győzelem
1999 A kékszemű
1997 Apa győz
Sok hűhó Emmiért
1996 Szeressük egymást gyerekek!
1995 Arany nyugágy
1994 Így írtok ti
A Brooklyni testvér
1992 Lement a Hold
A három nővér
Hoppá
A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire
1990 Ekkehard
1989 A legényanya
Hagyjátok Robinsont!
A hecc
Mielőtt befejezi röptét a denevér
1988 Ismeretlen ismerős
1987 Malom a pokolban
Miss Arizona
Szamárköhögés
1986 Máz
Banánhéjkeringő
1985 Első kétszáz évem
Eltüsszentett birodalom
Csak egy mozi
Tizenötezer pengő jutalom
Bevégezetlen ragozás
Álmodik az Állatkert
1984 Uramisten
1983 Szerencsés Dániel
1982 Akar velem játszani?
Kabala
1981 Ripacsok
1979 Rab ember fiai
Szabadíts meg a gonosztól
Élve vagy halva
1978 Egyszeregy
Vidor Miklós: Székács a köbön
Abigél
1977 Mozgófénykép
Apám néhány boldog éve
Két pisztolylövés
1976 Optimista tragédia
Őszi versenyek
Haszontalanok
Kísértet Lublón
Herkulesfürdői emlék
1975 Tudós nők
A peleskei nótárius
Ereszd el a szakállamat!
Felelet
Legenda a nyúlpaprikásról
Autó
1974 Itt járt Mátyás király...
Ozorai példa
Szép maszkok
Végül
1973 Régi idők focija
A Lúdláb királynő
1972 Rászedettek
A Primadonna
Hazai történetek
Emberrablás magyar módra
Egy óra - három arc
1971 A gyilkos a házban van
1970 Egy őrült éjszaka
Házassági évforduló
1969 7 kérdés a szerelemről
Krebsz, az Isten
Bűbájosok
VII. Olivér
1968 Elsietett házasság
Bors
1967 Jaguár
Mocorgó
Miért beszél annyit Mrs. Piper?
1966 Sok hűség semmiért
1965 A helység kalapácsa
1964 Az aranyfej
Miért rosszak a magyar filmek?
Kár a benzinért
Özvegy menyasszonyok
1963 Hogy állunk fiatalember?
Meztelen diplomata
1962 Legenda a vonaton
1961 Két félidő a pokolban
Mindenki ártatlan?
1960 Két emelet boldogság
1959 Gyalog a mennyországba
Szerelem csütörtök
1958 Csempészek
Micsoda éjszaka!
1954 Liliomfi
Az ördög talizmánjai
Életmentő idézés
Garas Dezső
Neil Simon: A napsugár fiúk
Istennél a kegyelem!
director
 
1989 A legényanya
screenwriter
 
1989 A legényanya

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Mari Törőcsik - actor  (19)
Tamás Major - actor  (17)
András Kern - actor  (15)
Ferenc Kállai - actor  (15)
Hédi Temessy - actor  (14)
Pál Sándor - director  (13)
Gyula Bodrogi - actor  (11)
Elemér Ragályi - director of photography  (9)
Credited with more további közös

Genres

family drama war children educational adventure crime portrait romantic satire comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu