sex hikaye

Pál Sándor

 

director, producer, screenwriter, writer, actor, co-producer

Biography

Magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer. Érettségi után a filmgyárban dolgozott laboránsként és felvételvezetőként. 1959-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. 1964-ben végzett Herskó János osztályában rendezői szakon. MAFILM-státuszával egy időben tagja lett a Balázs Béla Stúdiónak is. 1989 óta a Novofilm vezetője, producer. Jelentősebb díjai: Balázs Béla-díj - 1972 Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, Ezüst Medve díj - Herkulesfürdői emlék - 1977 Érdemes művész - 1979 Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, FIPRESCI-díj - Szerencsés Dániel - 1983 Kiváló művész - 1987 Kossuth-díj - 2009

Filmography

director
 
2006 Noé bárkája
1996 Szeressük egymást gyerekek!
1987 Miss Arizona
1985 Csak egy mozi
1983 Szerencsés Dániel
1981 Ripacsok
Maskarák
1980 Volt 1x1 zenekar
1979 Szabadíts meg a gonosztól
1976 Optimista tragédia
Herkulesfürdői emlék
1974 Itt járt Mátyás király...
1973 Régi idők focija
1972 A Primadonna
1971 Sárika, drágám
1968 Szeressétek Odor Emíliát!
1967 Bohóc a falon
1965 Három történet a romantikáról
1964 Kitörés
Terasz mínusz tíz fok
Játék az utcán
producer
 
2014 Senki szigete
2010 Örvény
Az utolsó kép
2009 Ünnep
Utolsó jelentés Annáról
2008 A hetedik kör
Párhuzamos halálrajzok
Irodalom
2007 Egy nő igaz története
Lányok
2006 Hasutasok
Noé bárkája
2005 Ég veled!
De kik azok a Lumnitzer nővérek?
2004 Le a fejjel!
Kolozsvári operamesék
screenwriter
 
2006 Noé bárkája
2005 Ég veled!
1996 Szeressük egymást gyerekek!
1987 Hótreál
1976 Herkulesfürdői emlék
1971 Sárika, drágám
1968 Szeressétek Odor Emíliát!
1967 Bohóc a falon
writer
 
1985 Csak egy mozi
actor
 
2002 Simó Sándor
co-producer
 
2011 The Notebook

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (13)
András Kern - actor  (11)
Zsuzsa Tóth - screenwriter  (10)
Elemér Ragályi - director of photography  (8)
Hédi Temessy - actor  (7)
Mari Miklós - editor  (6)
Ági Margitai - actor  (5)
Tamás Major - actor  (5)
Éva Kármentő - editor  (4)

Genres

family drama short film portrait satire thriller comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu