sex hikaye

András Kern

 

actor, screenwriter, director, sound, dubbing voice

Biography

Kern András 1962-ben, a Ki mit tud?-on tűnt fel paródia-számával. Három évvel később, egyik barátjával forgatott amatőrfilmje, a Mi lesz? elnyerte a XIII. országos amatőrfilm-fesztivál fődíját. 1970-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1970 óta a Vígszínház művésze. Számos filmben szerepelt, rendszeresen ír és fellép a Rádiókabaréban. Több népszerű tévéműsor vendége (Heti Hetes, Activity Show). Ő Woody Allen állandó magyar szinkronhangja. Díjai: Jászai Mari-díj - 1978 Érdemes művész - 1989 Karinthy-gyűrű - 1995 Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje - 1996 MSZOSZ-díj - 1996 Színházi Fesztivál különdíja - 1997 Az Osztrák Művészeti Szövetség diplomája - 2004 Déri János-díj - 2004 Kossuth-díj - 2007 Páger-gyűrű - 2007

Filmography

actor
 
2015 Gondolj rám
2010 Bulvár
Halálkeringő
2008 Casting minden
Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2007 Macskafogó 2. - A sátán macskája
2006 Metamorfózis
2005 Csudafilm
Egy szoknya, egy nadrág
2003 Lili
Apám beájulna
2002 A Kern...
2001 Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Csocsó, avagy éljen május 1-je!
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
2000 Meseautó
1999 Komédiások
1998 6:3 avagy, játszd újra Tutti
1997 A miniszter félrelép
Apa győz
1996 Szeressük egymást gyerekek!
Aranyoskáim
A szavak is elhalnak egyszer
1995 Szemben a Lánchíd oroszlánja
Sztracsatella
1994 Ébredés
Így írtok ti
1993 Privát kopó
1991 Vörös vurstli
Hamis a baba
Szakíts helyettem
1989 Amerikából jöttem...
Alapképlet
1988 Az Angol Királynő
Küldetés Evianba
1987 Illatszertár
1986 Macskafogó
1985 Képvadászok
Vigyázat! Mélyföld!
Az elvarázsolt dollár
Tizenötezer pengő jutalom
1984 Szaffi
Rafinált bűnösök
Hanyatt-homlok
1983 Szerencsés Dániel
In memoriam Ö. I.
Te rongyos élet
A zongora - A lázadó
Békestratégia
1982 Csak semmi pánik
A tenger
Nápolyi mulatságok
1981 Maskarák
Ripacsok
1980 Lóden-show
A Pogány Madonna
1979 A korona aranyból van
Pityke őrmester
Szabadíts meg a gonosztól
1977 Mozgófénykép
Defekt
1976 Katajev: A kör négyszögesítése
Drong, a bohóc
A szerelem bolondjai
Herkulesfürdői emlék
Optimista tragédia
1975 Déryné, hol van?
Állítsátok meg Arturo Uit!
1974 Itt járt Mátyás király...
141 perc a befejezetlen mondatból
1973 Ősbemutató
Plusz-mínusz egy nap
Az elsőszülött
Régi idők focija
1972 Fuss, hogy utolérjenek
A Primadonna
1971 Sárika, drágám
Végre, hétfő!
1970 A halhatatlan légiós, akit csak péhovárdnak hívtak
1968 Bors
1966 Aranysárkány
1965 Húsz óra
1963 Hogy állunk fiatalember?
Ligeti legendák
Játék a kastélyban
Kávéház
Színház az egész...
Ray Cooney: A miniszter félrelép
Mesél a pesti Broadway
screenwriter
 
2015 Gondolj rám
2008 Casting minden
2005 Csudafilm
1997 A miniszter félrelép
1995 Sztracsatella
director
 
2015 Gondolj rám
1997 A miniszter félrelép
1995 Sztracsatella
sound
 
1997 Szerencsi, fel!
dubbing voice
 
1979 Lúdas Matyi

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (15)
Péter Haumann - actor  (14)
Elemér Ragályi - director of photography  (11)
Gyula Bodrogi - actor  (11)
István Bujtor - actor  (11)
Miklós Benedek - actor  (11)
Pál Sándor - director  (11)
Péter Rudolf - actor  (11)
Gábor Reviczky - actor  (10)

Genres

action animation family drama horror crime portrait satire theatre play thriller comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu