sex hikaye

István Bujtor

 

actor, director, screenwriter, producer, writer

Biography

Színész, rendező, filmrendező- és producer, valamint forgatókönyvíró. 1965-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett. Színészi pályáját 1966-ban a győri Kisfaludy Színháznál kezdte. 1968-ban a József Attila Színházban játszott. 1971-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződtették. 1976-ban a Vígszínház tagja lett. 1978-tól a Magyar Filmgyártó Vállalat társaságának tagja. 1979-ben Balázs Béla-díjat kapott. 1989-től a székesfehérvári Vörösmarty Színházban játszik és rendez. 2007. decemberében megválasztották a veszprémi Petőfi Színház igazgatójának. Színpadi alakításai mellett jelentős filmszerepeiből ismeri a nagyközönség, főként mint A Pogány Madonna Ötvös Csöpije. Ő Bad Spencer magyar hangja.

Filmography

actor
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2002 Simó Sándor
2001 Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
1999 Komédiások
1991 Hamis a baba
1985 Az elvarázsolt dollár
1984 Legyél te is Bonca!
Sortűz egy fekete bivalyért
1983 Szerelmes sznobok
Szegény Dzsoni és Árnika
Gyertek el a névnapomra
1982 Csak semmi pánik
1981 Ripacsok
Az a szép fényes nap
Villám
Haladék
1980 A Pogány Madonna
1979 Rosszemberek
A világ közepe
Sándor Mátyás
Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét?
Allegro Barbaro
Magyar rapszódia
1978 Ebéd
BUÉK!
Feltételes vallomás
1977 Magellán
Apám néhány boldog éve
Fedőneve: Lukács
1976 Ha megjön József
Barátom, Bonca
Fekete gyémántok
Talpuk alatt fütyül a szél
1975 Bach Arnstadtban
Vivát Benyovszky!
Gilgames
1974 A dunai hajós
A Pendragon legenda
Pokol-Inferno
1973 A Lúdláb királynő
Kakuk Marci
Átmenő forgalom
A professzor a frontra megy
A locsolókocsi
Egy srác fehér lovon
1972 Nápolyt látni és...
1971 A legszebb férfikor
Asszonyok mesélik
1970 Szép leányok, ne sírjatok!
Én vagyok Jeromos
Égi bárány
1969 Az oroszlán ugrani készül
Téli sirokkó
Bűbájosok
Szemüvegesek
1968 A Hamis Izabella
Bors
1967 Csend és kiáltás
Fiúk a térről
A múmia közbeszól
1966 Viharban
Harlekin és szerelmese
Egy gyávaság története
1964 A kőszívű ember fiai
Ha egyszer 20 év múlva...
Karambol
Álmodozások kora
Karancsfalvi szökevények
Fejezetek a Rákóczi-szabadságharcból
B.Ú.É.K.
Színház az egész...
Moravagine
director
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2001 Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
1999 Komédiások
1996 A három testőr Afrikában
1991 Hamis a baba
1985 Az elvarázsolt dollár
1982 Csak semmi pánik
1980 A Pogány Madonna
Színház az egész...
screenwriter
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2001 Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
1996 A három testőr Afrikában
1985 Az elvarázsolt dollár
1982 Csak semmi pánik
1980 A Pogány Madonna
producer
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2001 Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
writer
 
1991 Hamis a baba
pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Gábor Koncz - actor  (13)
János Kende - director of photography  (13)
András Kern - actor  (11)
Ferenc Kállai - actor  (11)
József Madaras - actor  (11)
Ferenc Zenthe - actor  (9)
István Avar - actor  (8)
György Illés - director of photography  (7)
József Békés - dramaturg  (7)

Genres

action family drama children adventure crime historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu