sex hikaye

István Avar

 

actor, contributor, narrator

Biography

1954 - Színház- és Filmművészeti Főiskola 1954 - Pécsi Nemzeti Színház 1960 - Madách Színház 1966 - Nemzeti Színház 1985 - Madách Színház Díjak: Jászai Mari-díj 1963, 1969 Érdemes művész 1972 Kossuth-díj SZOT-díj 1978 Kiváló művész 1980 Greguss-díj 1990 Erőteljes, szép orgánuma, eszköztelen játékstílusa hozta meg számára a szakmai és a közönségsikert. 1987-től egyetemi tanár, 88 óta tanszékvezető. Számos magyar film főszerepét játszotta el 1973-1990 között országgyűléási képviselő és a kulturális bizottság tagja volt. Fontosabb szerepek: Williams: A vágy villamosa, Stanley; Madách: Mózes, Áron; Szigligeti: Liliomfi, Liliomfi; Tolsztoj: Anna Karenina, Vronszkij; Katona: Bánk bán, Tiborc; Mrozek: Emigránsok

Filmography

actor
 
2008 Zsaruvér és csigavér 3: A szerencse fia
2005 A gyertyák csonkig égnek
2004 Hóesés Vízivárosban
2001 Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
1992 Hoppá
1991 Hamis a baba
1989 A trónörökös
1988 Czillei és a Hunyadiak
1986 A falu jegyzője
Érzékeny búcsú a fejedelmtől
1985 Bevégezetlen ragozás
Az elvarázsolt dollár
1984 Királygyilkosság
Elcserélt szerelem
1982 II. József császár
1980 Kulcskeresők
1979 Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét?
Csillag a máglyán
A téglafal mögött
1976 Labirintus
1974 Megtörtént bűnügyek
Tigrisugrás
Szikrázó lányok
Bekötött szemmel
1973 Harmadik nekifutás
Bolond és szörnyeteg
1972 György barát
1971 Villa a Lidón
Hahó, Öcsi!
A fekete város
Uborkafa
Ágis tragédiája
1970 Őrjárat az égen
Lengyel József: Igéző
Égi bárány
1969 7 kérdés a szerelemről
Szemüvegesek
1968 Holdudvar
Tiltott terület
1967 Mocorgó
A múmia közbeszól
Miért beszél annyit Mrs. Piper?
Ünnepnapok
1966 Princ a katona
1965 Honfoglalás I-II.
Tilos a szerelem
Szegénylegények
Másfélmillió
1963 Párbeszéd
Hattyúdal
1962 Isten őszi csillaga
1961 Az ígéret földje
1960 Két emelet boldogság
1959 Gyalog a mennyországba
Álmatlan évek
Szerelem csütörtök
1958 Vasvirág
Lessing: Bölcs Náthán
Fenegyerekek
Kisember születik
A szuzai menyegző
"A vers az, amit mondani kell."
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
contributor
 
1975 Rákóczi nyomában
narrator
 
2005 Historia Romani

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Mari Törőcsik - actor  (13)
Dezső Garas - actor  (8)
Gábor Koncz - actor  (8)
István Bujtor - actor  (8)
Sándor Pécsi - actor  (8)
Antal Páger - actor  (7)
Ferenc Zenthe - actor  (7)
József Madaras - actor  (7)
Ádám Szirtes - actor  (6)
András Kozák - actor  (6)

Genres

action drama children educational adventure crime theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu