sex hikaye

Gábor Koncz

 

actor, director

Biography

1963-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1963-64-ben a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. 1964-65-ben a Kecskemét Katona József Színházhoz szerződött. 1965-től 1974-ig a József Attila Színház művésze volt. 1974 és 1981 között a Vígszínházban játszott. 1981-től 1992-ig a Madách Színház tagja volt. 1992-től szabadúszóként játszott a Turay Ida Színházban, a Körúti Színházban, a Budaörsi Játékszínben pedig rendezőként is bemutatkozott. 2007-ben Kaszkadőr nélkül címmel jelentette meg önéletrajzi könyvét. Díjai, kitüntetései: Filmkritikusok díja - 1964 Jászai Mari-díj - 1968 SZOT-díj - 1971 A filmszemle díja - 1981 Arany Páva díj, a legjobb férfi alakításért (Új-Delhi) - 1981 Érdemes művész - 1982 MSZOSZ-díj - 1994 Kossuth-díj - 1997 Csillagok Fala - 2005 Radnóti-díj - 2006 Köztársasági érdemrend középkeresztje - 2007

Filmography

actor
 
2012 The Door
2010 A Föld szeretője
2007 Szabadságharc Szebenben
2006 Nagyvizit
Mátyás, a sosem volt királyfi
Metamorfózis
Régimódi történet
2003 Lili
1998 Az öt zsaru
1996 A három testőr Afrikában
Honfoglalás
1987 Katona József: Bánk bán
A fekete kolostor
Tüske a köröm alatt
1986 A falu jegyzője
Csongor és Tünde
1985 Lakótelepi mítoszok
Egy lócsiszár virágvasárnapja
1984 Hanyatt-homlok
Schallaburg üzenete
1983 Rohanj velem
1982 A hentessegéd
Csak semmi pánik
1981 A névtelen vár
Az a szép fényes nap
A mérkőzés
Haladék
1980 Fábián Bálint találkozása Istennel
1979 A világ közepe
Magyar rapszódia
1978 Magyarok
1976 Fekete gyémántok
Ha megjön József
Drong, a bohóc
1975 A járvány
Tornyot választok
A méla Tempefői
A párkák
1974 Embersirató
A dunai hajós
Szép maszkok
Ozorai példa
1973 A törökfejes kopja
Makra
Egy srác fehér lovon
1972 Bibó Lajos: Két novella
Csak egy kutya
Hazai történetek
1971 Ágis tragédiája
Hahó, Öcsi!
1970 Gyula vitéz télen-nyáron
Szemtől szembe
Szép magyar komédia
1969 Krebsz, az Isten
Virágvasárnap
7 kérdés a szerelemről
1968 Sárga rózsa
Bors
Az élő Antigoné
1967 Mocorgó
Ünnepnapok
1966 Sikátor
1965 Zöldár
Tilos a szerelem
1964 A kőszívű ember fiai
1963 Hattyúdal
1962 Legenda a vonaton
Az áldozat nem tesz vallomást
Két kiskutya barátkozik
A néma levente
Karancsfalvi szökevények
director
 
2006 Nagyvizit

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

István Bujtor - actor  (13)
József Madaras - actor  (11)
Dezső Garas - actor  (8)
Ferenc Kállai - actor  (8)
István Avar - actor  (8)
Ádám Szirtes - actor  (7)
Éva Zsurzs - director  (7)
Jácint Juhász - actor  (7)
Szőnyi G. Sándor - director  (7)
Credited with more további közös

Genres

adaptation action drama bio horror children adventure portrait theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu