sex hikaye

Ferenc Kállai

 

actor

Biography

Eredeti neve: Krampner Ferenc.
1944-ben végzett a Színművészeti Akadémián. 1945-től a Szabad Színház, 1946-tól a Belvárosi Színház, 1948-tól a Nemzeti Színház társulatának volt tagja. 1977-1990 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára volt. 1981-1990 között a Színházművészeti Szövetség elnöke. 1987-től egyetemi tanárként is dolgozott. 1985-1989 között országgyűlési képviselő, a kulturális bizottság tagja. 2000-től a Pesti Magyar Színház művésze. Lemezei: Őszikék, Szabó Lőrinc: 26 év, Menekülés az Úrhoz (Ady). Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1956, 1958; Érdemes művész - 1966; Kiváló művész - 1970; SZOT-díj - 1971; Kossuth-díj - 1973; Teheráni Filmfesztivál legjobb férfialakításért járó díjának birtokosa - 1977, Pro Urbe-díj - 1981; Erzsébet-díj -1987; A Nemzeti Színház örökös tagja - 1989; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje - 1995; Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 1996; Budapest díszpolgára - 1998; A Nemzet színésze - 2000; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal - 2002; Hazám-díj - 2003; Főnix-díj - 2006; Maecenas-díj - 2006; Prima Primissima díj - 2006.

Filmography

actor
 
2009 In Memoriam Bacsó Péter
2006 Rokonok
Noé bárkája
2005 Ég veled!
2003 A Rózsa énekei
2002 A tanú én vagyok
2001 Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Üvegtigris
Hamvadó cigarettavég
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
Mikor síel az oroszlán?
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
2000 Werckmeister Harmonies
1998 Ámbár tanár úr
Csiky Gergely: A nagymama
6:3 avagy, játszd újra Tutti
1997 Helló, Doki
A miniszter félrelép
1996 Szeressük egymást gyerekek!
A három testőr Afrikában
1994 Megint tanú
Így írtok ti
1989 Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
A legényanya
1987 Katona József: Bánk bán
A Pacsirta
Nyolc évszak
Szörnyek évadja
1986 Macskafogó
1985 Hány az óra, Vekker úr?
1984 Vereség
Különös házasság
Sortűz egy fekete bivalyért
A Vörös grófnő
1983 Hófehér
Míg új a szerelem
Gyertek el a névnapomra
1982 Nők iskolája
Bukósisakban
Akar velem játszani?
1980 A Pogány Madonna
Szöktetés a Szerájból
Az áldozat
1978 Ibsen: A nép ellensége
Rejtekhely
Bolondok bálja
Beszélgetések Szókratésszal
1976 Haszontalanok
A kard
Labirintus
Szürkezakós és a mama
Szépek és bolondok
Zongora a levegőben
Kísértet Lublón
Kenyér és cigaretta
1975 Tűzgömbök
Déryné, hol van?
Ereszd el a szakállamat!
Czillei és a Hunyadiak
Legenda a nyúlpaprikásról
Volpone
1974 A Pendragon legenda
A dunai hajós
1973 Szabad lélegzet
Illatos út a semmibe
1972 Az 1001. kilométer
A Müller család halála
Jó estét nyár, jó estét szerelem
Emberrablás magyar módra
Volt egyszer egy család
Férfiak mesélik...
1971 Egy óra múlva itt vagyok
A gyilkos a házban van
Asszonyok mesélik
Uborkafa
1970 Egy őrült éjszaka
Utazás a koponyám körül
Kitörés
Én vagyok Jeromos
Mérsékelt égöv
Gyula vitéz télen-nyáron
Tizennégy vértanú
1969 Az alvilág professzora
Ismeri a szandi mandit?
A beszélő köntös
Halálnak halála
Krebsz, az Isten
A tanú
1968 A veréb is madár
Halász doktor
A Hamis Izabella
Mi lesz veled Eszterke?
1967 Ezek a fiatalok
Egy szerelem három éjszakája
Ünnepnapok
Tüskevár
A kártyavár
1965 Iszony
1964 Miért rosszak a magyar filmek?
Kár a benzinért
1963 A szélhámosnő
Hattyúdal
1961 Megszállottak
Házasságból elégséges
Csutak és a szürke ló
Katonazene
1958 Bogáncs
Sóbálvány
1957 Csigalépcső
1956 Ünnepi vacsora
A császár parancsára
1955 Dandin György, avagy a megcsúfolt férj
1954 2x2 néha 5
1953 Kiskrajcár
1952 Első fecskék
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
A gyáva
Az áldozat nem tesz vallomást
Devictus vincit
Döglött aknák
A mi kis családunk...

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (15)
Tamás Major - actor  (15)
Lajos Őze - actor  (14)
Ádám Szirtes - actor  (13)
Péter Bacsó - screenwriter  (12)
Imre Sinkovits - actor  (11)
István Bujtor - actor  (11)
Antal Páger - actor  (10)
Gyula Bodrogi - actor  (10)
Manyi Kiss - actor  (10)
Credited with more további közös

Genres

action animation drama war children adventure crime satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu