sex hikaye

Ferenc Kállai

 

actor

Biography

Eredeti neve: Krampner Ferenc.
1944-ben végzett a Színművészeti Akadémián. 1945-től a Szabad Színház, 1946-tól a Belvárosi Színház, 1948-tól a Nemzeti Színház társulatának volt tagja. 1977-1990 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára volt. 1981-1990 között a Színházművészeti Szövetség elnöke. 1987-től egyetemi tanárként is dolgozott. 1985-1989 között országgyűlési képviselő, a kulturális bizottság tagja. 2000-től a Pesti Magyar Színház művésze. Lemezei: Őszikék, Szabó Lőrinc: 26 év, Menekülés az Úrhoz (Ady). Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1956, 1958; Érdemes művész - 1966; Kiváló művész - 1970; SZOT-díj - 1971; Kossuth-díj - 1973; Teheráni Filmfesztivál legjobb férfialakításért járó díjának birtokosa - 1977, Pro Urbe-díj - 1981; Erzsébet-díj -1987; A Nemzeti Színház örökös tagja - 1989; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje - 1995; Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 1996; Budapest díszpolgára - 1998; A Nemzet színésze - 2000; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal - 2002; Hazám-díj - 2003; Főnix-díj - 2006; Maecenas-díj - 2006; Prima Primissima díj - 2006.

Filmography

actor
 
2009 In Memoriam Bacsó Péter
2006 Rokonok
Noé bárkája
2005 Ég veled!
2003 A Rózsa énekei
2002 A tanú én vagyok
2001 Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
Üvegtigris
Mikor síel az oroszlán?
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Hamvadó cigarettavég
2000 Werckmeister Harmonies
1998 6:3 avagy, játszd újra Tutti
Ámbár tanár úr
Csiky Gergely: A nagymama
1997 Helló, Doki
A miniszter félrelép
1996 Szeressük egymást gyerekek!
A három testőr Afrikában
1994 Így írtok ti
Megint tanú
1989 A legényanya
Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
1987 Nyolc évszak
Szörnyek évadja
A Pacsirta
Katona József: Bánk bán
1986 Macskafogó
1985 Hány az óra, Vekker úr?
1984 A Vörös grófnő
Különös házasság
Vereség
Sortűz egy fekete bivalyért
1983 Míg új a szerelem
Gyertek el a névnapomra
Hófehér
1982 Bukósisakban
Akar velem játszani?
Nők iskolája
1980 A Pogány Madonna
Szöktetés a Szerájból
Az áldozat
1978 Rejtekhely
Beszélgetések Szókratésszal
Bolondok bálja
Ibsen: A nép ellensége
1976 Szépek és bolondok
Zongora a levegőben
Kenyér és cigaretta
Haszontalanok
Kísértet Lublón
Labirintus
Szürkezakós és a mama
A kard
1975 Tűzgömbök
Déryné, hol van?
Ereszd el a szakállamat!
Czillei és a Hunyadiak
Volpone
Legenda a nyúlpaprikásról
1974 A Pendragon legenda
A dunai hajós
1973 Szabad lélegzet
Illatos út a semmibe
1972 Jó estét nyár, jó estét szerelem
Volt egyszer egy család
Férfiak mesélik...
Az 1001. kilométer
A Müller család halála
Emberrablás magyar módra
1971 Uborkafa
Egy óra múlva itt vagyok
Asszonyok mesélik
A gyilkos a házban van
1970 Kitörés
Én vagyok Jeromos
Mérsékelt égöv
Tizennégy vértanú
Gyula vitéz télen-nyáron
Egy őrült éjszaka
Utazás a koponyám körül
1969 A tanú
Halálnak halála
Krebsz, az Isten
Az alvilág professzora
Ismeri a szandi mandit?
A beszélő köntös
1968 A veréb is madár
Halász doktor
A Hamis Izabella
Mi lesz veled Eszterke?
1967 Ezek a fiatalok
Egy szerelem három éjszakája
Ünnepnapok
A kártyavár
Tüskevár
1965 Iszony
1964 Kár a benzinért
Miért rosszak a magyar filmek?
1963 Hattyúdal
A szélhámosnő
1961 Házasságból elégséges
Katonazene
Csutak és a szürke ló
Megszállottak
1958 Bogáncs
Sóbálvány
1957 Csigalépcső
1956 A császár parancsára
Ünnepi vacsora
1955 Dandin György, avagy a megcsúfolt férj
1954 2x2 néha 5
1953 Kiskrajcár
1952 Első fecskék
Az áldozat nem tesz vallomást
Devictus vincit
Döglött aknák
A mi kis családunk...
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
A gyáva

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (15)
Tamás Major - actor  (15)
Lajos Őze - actor  (14)
Ádám Szirtes - actor  (13)
Péter Bacsó - screenwriter  (12)
Imre Sinkovits - actor  (11)
István Bujtor - actor  (11)
Antal Páger - actor  (10)
Gyula Bodrogi - actor  (10)
Manyi Kiss - actor  (10)
Credited with more további közös

Genres

action animation drama war children adventure crime satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu