sex hikaye

Ferenc Kállai

 

actor

Biography

Eredeti neve: Krampner Ferenc.
1944-ben végzett a Színművészeti Akadémián. 1945-től a Szabad Színház, 1946-tól a Belvárosi Színház, 1948-tól a Nemzeti Színház társulatának volt tagja. 1977-1990 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára volt. 1981-1990 között a Színházművészeti Szövetség elnöke. 1987-től egyetemi tanárként is dolgozott. 1985-1989 között országgyűlési képviselő, a kulturális bizottság tagja. 2000-től a Pesti Magyar Színház művésze. Lemezei: Őszikék, Szabó Lőrinc: 26 év, Menekülés az Úrhoz (Ady). Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1956, 1958; Érdemes művész - 1966; Kiváló művész - 1970; SZOT-díj - 1971; Kossuth-díj - 1973; Teheráni Filmfesztivál legjobb férfialakításért járó díjának birtokosa - 1977, Pro Urbe-díj - 1981; Erzsébet-díj -1987; A Nemzeti Színház örökös tagja - 1989; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje - 1995; Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 1996; Budapest díszpolgára - 1998; A Nemzet színésze - 2000; A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal - 2002; Hazám-díj - 2003; Főnix-díj - 2006; Maecenas-díj - 2006; Prima Primissima díj - 2006.

Filmography

actor
 
2009 In Memoriam Bacsó Péter
2006 Noé bárkája
Rokonok
2005 Ég veled!
2003 A Rózsa énekei
2002 A tanú én vagyok
2001 Mikor síel az oroszlán?
Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor
Üvegtigris
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Hamvadó cigarettavég
Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke
2000 Werckmeister Harmonies
1998 Ámbár tanár úr
Csiky Gergely: A nagymama
6:3 avagy, játszd újra Tutti
1997 A miniszter félrelép
Helló, Doki
1996 A három testőr Afrikában
Szeressük egymást gyerekek!
1994 Így írtok ti
Megint tanú
1989 A legényanya
Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
1987 Katona József: Bánk bán
Nyolc évszak
A Pacsirta
Szörnyek évadja
1986 Macskafogó
1985 Hány az óra, Vekker úr?
1984 Vereség
Sortűz egy fekete bivalyért
Különös házasság
A Vörös grófnő
1983 Gyertek el a névnapomra
Hófehér
Míg új a szerelem
1982 Bukósisakban
Akar velem játszani?
Nők iskolája
1980 A Pogány Madonna
Az áldozat
Szöktetés a Szerájból
1978 Beszélgetések Szókratésszal
Ibsen: A nép ellensége
Rejtekhely
Bolondok bálja
1976 A kard
Kenyér és cigaretta
Haszontalanok
Szépek és bolondok
Labirintus
Szürkezakós és a mama
Zongora a levegőben
Kísértet Lublón
1975 Legenda a nyúlpaprikásról
Czillei és a Hunyadiak
Volpone
Tűzgömbök
Déryné, hol van?
Ereszd el a szakállamat!
1974 A Pendragon legenda
A dunai hajós
1973 Illatos út a semmibe
Szabad lélegzet
1972 Férfiak mesélik...
Az 1001. kilométer
Jó estét nyár, jó estét szerelem
Volt egyszer egy család
A Müller család halála
Emberrablás magyar módra
1971 A gyilkos a házban van
Egy óra múlva itt vagyok
Asszonyok mesélik
Uborkafa
1970 Egy őrült éjszaka
Tizennégy vértanú
Utazás a koponyám körül
Kitörés
Én vagyok Jeromos
Mérsékelt égöv
Gyula vitéz télen-nyáron
1969 A tanú
Az alvilág professzora
Ismeri a szandi mandit?
A beszélő köntös
Halálnak halála
Krebsz, az Isten
1968 Halász doktor
A Hamis Izabella
Mi lesz veled Eszterke?
A veréb is madár
1967 Ünnepnapok
A kártyavár
Ezek a fiatalok
Egy szerelem három éjszakája
Tüskevár
1965 Iszony
1964 Miért rosszak a magyar filmek?
Kár a benzinért
1963 A szélhámosnő
Hattyúdal
1961 Csutak és a szürke ló
Megszállottak
Katonazene
Házasságból elégséges
1958 Bogáncs
Sóbálvány
1957 Csigalépcső
1956 Ünnepi vacsora
A császár parancsára
1955 Dandin György, avagy a megcsúfolt férj
1954 2x2 néha 5
1953 Kiskrajcár
1952 Első fecskék
Devictus vincit
Döglött aknák
A mi kis családunk...
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
A gyáva
Az áldozat nem tesz vallomást

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (15)
Tamás Major - actor  (15)
Lajos Őze - actor  (14)
Ádám Szirtes - actor  (13)
Péter Bacsó - screenwriter  (12)
Imre Sinkovits - actor  (11)
István Bujtor - actor  (11)
Antal Páger - actor  (10)
Gyula Bodrogi - actor  (10)
Manyi Kiss - actor  (10)
Credited with more további közös

Genres

action animation drama war children adventure crime satire theatre play comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu