sex hikaye

Gyula Bodrogi

 

actor, sound, contributor, narrator

Biography

1951-54-ben néptáncos volt. 1958-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1958-1982 között a József Attila Színház tagja, meghatározó színészegyénisége. 1975 óta tanít a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1982-2001 a Vidám Színpad művészeti igazgatója. 2002 - szabadfoglalkozású. 2003-tól a Nemzeti Színház művésze. Temperamentuma, fiús bája, rendkívüli tánctehetsége hosszú időre a zenés vígjátékok állandó hősévé avatta. Jellemformáló készségét, sokoldalú színészi képességeit inkább a film, ill. más színházak kísérletezőbb kedvű rendezői aknázták ki. Ezekben az alakításaiban már ott rejlettek a későbbi karakterváltás csírái. Megtört, esendő kisemberek, hétköznapi tragédiák elevenednek meg az érett színész játéka nyomán. Sikeres színházvezető. Rendez, koreografál. Díjai: Jászai Mari-díj - 1962, 1967 Érdemes művész - 1973 Kiváló művész -1983 Kossuth-díj - 2004 A Nemzet Színésze - 2007 Magyar Köztársasági Tisztikereszt Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje

Filmography

actor
 
2007 Kis Vuk
Macskafogó 2. - A sátán macskája
2006 Üvegtigris 2.
A hét nyolcadik napja
2004 A mohácsi vész
Világszám!
Magyar vándor
2002 Előre!
Hotel Szekszárdi
Linda
2001 Chico
Üvegtigris
1999 Az írógép
1998 Francia négyes
A hal
1997 Szökés
1994 Megint tanú
1992 Nem válok el
1991 Hölgyek és urak
1990 Mese az ágrólszakadt igricről
1988 Az Angol Királynő
Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája
1987 Illatszertár
1986 Macskafogó
1985 Idő van
Bevégezetlen ragozás
1984 Linda
Szálka, hal nélkül
Kismaszat és a Gézengúzok
Csodatopán
1983 Hófehér
Szerencsés Dániel
1982 Csak semmi pánik
1981 Rest Miska
1979 Mese habbal
Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét?
Képviselő úr
1978 Vidor Miklós: Székács a köbön
Kihajolni veszélyes
Bolondok bálja
1977 Süsü, a sárkány kalandjai
Dóra jelenti
Második otthonunk: Az SZTK
Mozgófénykép
1976 Szépek és bolondok
1975 Micsoda idők voltak
1974 Kérem a következőt!
1972 Fuss, hogy utolérjenek
1970 Házassági évforduló
1969 Régi nyár
Só Mihály kalandjai
1968 Elsietett házasság
Irány Mexikó
1967 Egy szerelem három éjszakája
A koppányi aga testamentuma
A kártyavár
Jaguár
Tanulmány a nőkről
1966 Aranysárkány
1965 Húsz óra
Patyolat akció
Kristóf, a magánzó
1963 Hattyúdal
Oldás és kötés
1962 Esős vasárnap
1961 Alba Regia
Házasságból elégséges
1960 A Noszty fiú esete Tóth Marival
1959 Álmatlan évek
Gyalog a mennyországba
Dúvad
Ligeti legendák
Süsü Varázs
Naftalin
Így volt rendelve
Fényes Szabolcs: Volt egyszer egy zeneszerző
Bubus
Lili Bárónő
Szeress most!
Hulla-hopp
Csiky Gergely, Szenes Iván - Kaviár
sound
 
1979 Vezetni tudni kell: A szervezés
Vezetni tudni kell: A döntés
1978 Vezetni tudni kell: A tájékozódás
Vezetni tudni kell: Az utasítás
Vezetni tudni kell: A tervezés
contributor
 
2000 XX. századi sámán - Molnár István táncművész, koreográfus
1977 Második otthonunk: Az áruház
narrator
 
2001 Merre tovább, Gemenc?

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

András Kern - actor  (11)
Dezső Garas - actor  (11)
Ferenc Kállai - actor  (10)
Péter Balázs - actor  (10)
Ági Voith - actor  (8)
Antal Páger - actor  (8)
József Romhányi - writer  (8)

Genres

action animation animation family drama children educational adventure crime musical portrait romantic satire theatre play dance historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu