sex hikaye

Gyula Bodrogi

 

actor, sound, contributor, narrator

Biography

1951-54-ben néptáncos volt. 1958-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1958-1982 között a József Attila Színház tagja, meghatározó színészegyénisége. 1975 óta tanít a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1982-2001 a Vidám Színpad művészeti igazgatója. 2002 - szabadfoglalkozású. 2003-tól a Nemzeti Színház művésze. Temperamentuma, fiús bája, rendkívüli tánctehetsége hosszú időre a zenés vígjátékok állandó hősévé avatta. Jellemformáló készségét, sokoldalú színészi képességeit inkább a film, ill. más színházak kísérletezőbb kedvű rendezői aknázták ki. Ezekben az alakításaiban már ott rejlettek a későbbi karakterváltás csírái. Megtört, esendő kisemberek, hétköznapi tragédiák elevenednek meg az érett színész játéka nyomán. Sikeres színházvezető. Rendez, koreografál. Díjai: Jászai Mari-díj - 1962, 1967 Érdemes művész - 1973 Kiváló művész -1983 Kossuth-díj - 2004 A Nemzet Színésze - 2007 Magyar Köztársasági Tisztikereszt Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje

Filmography

actor
 
2007 Kis Vuk
Macskafogó 2. - A sátán macskája
2006 Üvegtigris 2.
A hét nyolcadik napja
2004 Világszám!
Magyar vándor
A mohácsi vész
2002 Hotel Szekszárdi
Linda
Előre!
2001 Üvegtigris
Chico
1999 Az írógép
1998 A hal
Francia négyes
1997 Szökés
1994 Megint tanú
1992 Nem válok el
1991 Hölgyek és urak
1990 Mese az ágrólszakadt igricről
1988 Az Angol Királynő
Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája
1987 Illatszertár
1986 Macskafogó
1985 Idő van
Bevégezetlen ragozás
1984 Kismaszat és a Gézengúzok
Szálka, hal nélkül
Csodatopán
Linda
1983 Szerencsés Dániel
Hófehér
1982 Csak semmi pánik
1981 Rest Miska
1979 Mese habbal
Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét?
Képviselő úr
1978 Vidor Miklós: Székács a köbön
Kihajolni veszélyes
Bolondok bálja
1977 Dóra jelenti
Második otthonunk: Az SZTK
Mozgófénykép
Süsü, a sárkány kalandjai
1976 Szépek és bolondok
1975 Micsoda idők voltak
1974 Kérem a következőt!
1972 Fuss, hogy utolérjenek
1970 Házassági évforduló
1969 Só Mihály kalandjai
Régi nyár
1968 Elsietett házasság
Irány Mexikó
1967 Egy szerelem három éjszakája
A koppányi aga testamentuma
A kártyavár
Jaguár
Tanulmány a nőkről
1966 Aranysárkány
1965 Kristóf, a magánzó
Húsz óra
Patyolat akció
1963 Hattyúdal
Oldás és kötés
1962 Esős vasárnap
1961 Házasságból elégséges
Alba Regia
1960 A Noszty fiú esete Tóth Marival
1959 Gyalog a mennyországba
Dúvad
Álmatlan évek
Süsü Varázs
Bubus
Naftalin
Így volt rendelve
Fényes Szabolcs: Volt egyszer egy zeneszerző
Lili Bárónő
Szeress most!
Hulla-hopp
Ligeti legendák
Csiky Gergely, Szenes Iván - Kaviár
sound
 
1979 Vezetni tudni kell: A szervezés
Vezetni tudni kell: A döntés
1978 Vezetni tudni kell: A tájékozódás
Vezetni tudni kell: Az utasítás
Vezetni tudni kell: A tervezés
contributor
 
2000 XX. századi sámán - Molnár István táncművész, koreográfus
1977 Második otthonunk: Az áruház
narrator
 
2001 Merre tovább, Gemenc?

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

András Kern - actor  (11)
Dezső Garas - actor  (11)
Ferenc Kállai - actor  (10)
Péter Balázs - actor  (10)
Ági Voith - actor  (8)
Antal Páger - actor  (8)
József Romhányi - writer  (8)

Genres

action animation animation family drama children educational adventure crime musical portrait romantic satire theatre play dance historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu