sex hikaye

Péter Haumann

78 (17 May, 1941 )

 

actor, sound

Biography

1963-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1963-tól a debreceni Csokonai Színház tagja volt. 1966-1970 között a Pécsi Nemzeti Színházban játszott. 1970-ben 2 évre a budapesti 25. Színházba került. 1972-73-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1973 és 1988 között a Madách Színház művésze. 1988-tól a Nemzeti Színházban, majd 1991-től az Arizóna Színházban játszott. 1993-ban a Radnóti Színházhoz szerződött. 1994 óta a Katona József Színház tagja. A színpadon kívül számos filmben alakított bravúros szerepet, rendez és jellegzetes orgánuma okán keresett szinkronhang. Díjai: Jászai Mari-díj - 1970, 1972 Érdemes művész - 1980 Kossuth-díj - 1985 Színikritikusok díja a legjobb férfi alakításért - 1997 Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában - 1997 Gundel-díj - 2001 POSZT: Legjobb férfi epizódszereplő - 2003

Filmography

actor
 
2011 Nyár utca, nem megy tovább
2010 Test
2009 Szuperbojz
2008 Tüskevár
Presszó
Kalandorok
Henrik Ibsen: A vadkacsa
2007 Macskafogó 2. - A sátán macskája
Az Időkirály birodalma
2006 Töredék
Emelet
Children of glory
2004 Magyar vándor
2003 Lili
2002 Az Ördöglovastól a Csárdáskirálynőig
2000 Film...
Pizzás
VII. Olivér
1999 A szalmabábuk lázadása
Hippolyt
1998 Az alkimista és a szűz
1997 Szenvedély
A nagy fejedelem
1996 Szigetvári vértanúk
1995 Herczeg Ferenc: A harmadik testőr
1994 Így írtok ti
A Brooklyni testvér
1993 Woyzeck
1992 Anna filmje
1991 Vörös vurstli
Julianus barát
1990 Szürkület
Nem érsz a halálodig
1989 Hét akasztott
1988 Eldorádó
Johann Strauss: A denevér
Küldetés Evianba
Boszorkánypalánta
1987 Dr. Minorka Vidor nagy napja
1986 Máz
Macskafogó
Hajnali háztetők
Charlie nénje
1985 Egészséges erotika
Ők tudják, mi a szerelem
1984 Hanyatt-homlok
1983 Hófehér
Gyertek el a névnapomra
Míg új a szerelem
A hallgatag hölgy
1982 Akar velem játszani?
Telefonpapa
1980 Színes tintákról álmodom
IV. Henrik király
A hosszú előszoba
Leánykérés éjjel kettőkor
Lóden-show
1979 Indul a bakterház
Csillag a máglyán
1978 Keménykalap és krumpliorr
BUÉK!
Mesék az Ezeregyéjszakáról
1977 A bosszú
1976 Az öreg
Szépek és bolondok
A vihar
Két pont között a legrövidebb görbe
Fekete gyémántok
A kard
1975 A méla Tempefői
1974 Ficzek úr
Itt járt Mátyás király...
Hószakadás
1973 Csínom Palkó
Kínai kancsó
Kincskereső kisködmön
III. Richard
Plusz-mínusz egy nap
Nincs idő
Kakuk Marci
1972 Forró vizet a kopaszra!
Hazai történetek
György barát
Nápolyt látni és...
1971 Névtelen csillag
Madárkák
1966 Hogy szaladnak a fák...
Szerelem száz háton...
Weöres Sándor: Szent György és a sárkány
A pesti légionárius
A kard avagy Én vagyok a falu rossza egyedül
Kisember születik
Nyolcvanéves Cecilia
Neil Simon: A napsugár fiúk
Éjféli színjáték
Moliere: A fösvény
Mesél a pesti Broadway
Henrik Ibsen: Rosmersholm
Ligeti legendák
A szibériai nyuszt
sound
 
1997 Szerencsi, fel!

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2008 Saint Jean de Luz FIJR: Best Actor - Elekes István, a nagyapa (Péter Haumann)

 

Credited with

András Kern - actor  (14)
Miklós Benedek - actor  (9)
Róbert Koltai - actor  (9)
Ádám Szirtes - actor  (8)
Ferenc Kállai - actor  (8)
Gábor Reviczky - actor  (8)
Lajos Őze - actor  (8)
Dezső Garas - actor  (7)
Credited with more további közös

Genres

adaptation action animation family drama children adventure crime romantic satire theatre play historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu