sex hikaye

Róbert Koltai

 

actor, screenwriter, director, performer

Biography

Színművész, filmrendező
1968-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályáját a kaposvári Csiky Gergely Színházban kezdte. 1970-1972-ben a Pécsi Nemzeti Színházban játszott. 1978-tól 1980-ig a Budapesti Nemzeti Színház társulatához szerződött. 1980-ban visszatért a Kaposvári Csiky Gergely Színházba. 1993-1994-ben a Veszprémi Petőfi Színház tagja volt. 1995-től a Budapesti József Attila Színház vendégművésze. 2002-ben a Budapesti József Attila Színház művészeti vezetője volt. Koltai sokoldalú és kitűnő humorérzékű művész. Számos karakterszerepben nyújtott emlékezetes alakítást színpadon és filmen egyaránt. Díjai: Jászai Mari-díj - 1976 Legjobb színész alakítás (Veszprémi TV fesztivál) - 1977 Érdemes művész - 1985 SZOT-díj - 1987 Kritikusok Díja - 1988 Legjobb színészi alakítás (Színházi Fesztivál) - 1988 Színi kritikusok díja - 1988 Erzsébet-díj - 1989 Karinthy-gyűrű 1998 Déri János-díj 1999 Vox-Star Díj - 2001 Cinema Jupiter-Díj - 2001, 2003 Európa mosolya filmfesztivál: a zsűri különdíja - 2003 Zlin - Visegrádi országok: a zsűri különdíja - 2003 Aranycsirke díj - legjobb színész - 2005 Közönségdíj, chicagoi Eu-filmfesztivál, Gene Siskel Film Center - 2005 Dunaújváros díszpolgára - 2005

Filmography

actor
 
2010 Bulvár
Magic Boys
2007 Megy a gőzös
2006 Budakeszi srácok
2004 Montecarlo!
Világszám!
2003 Lili
2001 Csocsó, avagy éljen május 1-je!
2000 Waterlooi győzelem
1999 Hippolyt
1998 Ámbár tanár úr
1997 A miniszter félrelép
1995 Szamba
Patika
1994 A Pártütők
Törvénytelen
1993 Sose halunk meg!
Privát kopó
Priváthorvát és Wolframbarát
1990 Csapd le csacsi!
Potyautasok
1989 Tutajosok
Groteszk
1988 Johann Strauss: A denevér
1987 Dr. Minorka Vidor nagy napja
1986 Csók, anyu
Hajnali párbeszéd
1985 Egészséges erotika
Gogol: Holt lelkek
Gyerekrablás a Palánk utcában
Hülyeség nem akadály
A nagy generáció
Városbújócska
A nagymama
1984 Rafinált bűnösök
A láperdő szelleme
Revizor
1983 Boszorkányszombat
1982 Panelkapcsolat
1981 Szívzűr
Rendőrség
1980 Névnap
Boldogtalan kalap
1979 Indul a bakterház
Koportos
A trombitás
A korona aranyból van
1978 Kihajolni veszélyes
Bolondok bálja
1977 Az ész bajjal jár
A kétfenekű dob
1976 Szépek és bolondok
Pókfoci
1975 A kenguru
Azonosítás
1974 Zöld dió
Pocok, az ördögmotoros
Ficzek úr
Bástyasétány '74
A dunai hajós
1973 A professzor a frontra megy
...és a holtak újra énekelnek
1972 Aranyliba
1971 Sárika, drágám
Madárkák
1970 Őrjárat az égen
Ray Cooney: A miniszter félrelép
screenwriter
 
2010 Magic Boys
2007 Megy a gőzös
2004 Világszám!
2001 Csocsó, avagy éljen május 1-je!
1999 Hippolyt
1998 Ámbár tanár úr
1997 A miniszter félrelép
1995 Szamba
1993 Sose halunk meg!
director
 
2010 Magic Boys
2007 Megy a gőzös
2004 Világszám!
2001 Csocsó, avagy éljen május 1-je!
1998 Ámbár tanár úr
1997 A miniszter félrelép
1995 Szamba
Patika
1993 Sose halunk meg!
performer
 
Koltai kabaré

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Judit Pogány - actor  (13)
Elemér Ragályi - director of photography  (10)
András Kern - actor  (9)
Péter Haumann - actor  (9)
Piroska Molnár - actor  (9)
Sándor Gáspár - actor  (9)
Frigyes Hollósi - actor  (8)
Gábor Máté - actor  (8)
Ildikó Pécsi - actor  (7)
Tibor Szilágyi - actor  (7)
Credited with more további közös

Genres

family drama children adventure crime satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu