sex hikaye

Sándor Gáspár

 

actor, contributor, performer

Biography

1979-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1979-1983 között a Vígszínház tagja. 1983-1987 között a Katona József Színházban játszott. 1987-től szabadfoglalkozású. 1993-ban Törőcsik Mari Művész Színházának egyik alapító tagja. 1997-ben néhány színésztársával megalakította a Kelemen László Színkört. A tehetséges művészekből álló társulat java a budapesti Új Színházban talált otthonra. Fantáziagazdag egyénisége a klasszikus és kortárs színművekben alakított sikerein túl filmekben is jól érvényesül. Első filmszerepét Az erőd című filmben kapta, s ettől kezdve számos magyar film karakterszerepeit formálta meg. Díjai: Jászai Mari-díj -1986 Fővárosi Tanács nívódíja - 1990 A filmkritikusok B. Nagy László-díja - 1991 Greguss-díj - 1996 Kelemen László-díj - 1996 Érdemes művész - 1999 Vidor Fesztivál: Arlecchino-díj, a legjobb férfi alakításért - 2003 Kossuth-díj - 2009

Filmography

actor
 
2010 Üvegtigris 3.
2009 Koccanás
Állomás – Kutyából nem lesz szalonna
2008 Irodalom
A hetedik kör
Delta
2007 A Nap utcai fiúk
Tavasz, nyár, ősz
2006 Üvegtigris 2.
Egy bolond százat csinál
Budakeszi srácok
A hét nyolcadik napja
2004 Zsiguli
Magyar vándor
Világszám!
2003 Telitalálat
Lili
2002 Előre!
2001 Üvegtigris
Csocsó, avagy éljen május 1-je!
Torzók
2000 Egyszer élünk
1999 Árnyékban
Félválófél
Hippolyt
1998 Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
A rózsa vére
1997 A miniszter félrelép
1996 A rossz orvos
1995 Három idegen úr
Herczeg Ferenc: A harmadik testőr
1993 Woyzeck
1992 Roncsfilm
Goldberg variációk
Ördög vigye
1991 Vörös vurstli
Karel Capek: Végzetes szerelem játéka
1990 Csapd le csacsi!
1989 Kicsi, de nagyon erős
Tutajosok
1988 Egy teljes nap
1986 Csók, anyu
Mami blú
1985 Falfúró
Képvadászok
1984 Csodatopán
1983 A piac
A hallgatag hölgy
Lélekvándorlás
1982 Fogadó az "Örök világossághoz"
1981 A transzport
1979 Az erőd
Szigorú idők
Szószátyárok
Füst Milán: Máli néni
A hetvenkedő katona
contributor
 
1996 Rege a csodaszarvasról
Taub János
performer
 
1989 Toldi

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Gábor Reviczky - actor  (10)
Ferenc Grunwalsky - director  (9)
Róbert Koltai - actor  (9)
György Dörner - actor  (8)
János Bán - actor  (8)
József Szarvas - actor  (8)
Zoltán Mucsi - actor  (8)
Gyula Bodrogi - actor  (7)
Imre Csuja - actor  (7)

Genres

drama film etude children portrait satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu