sex hikaye

Ferenc Grunwalsky

77 (16 May, 1943 )

 

director, director of photography, screenwriter, actor, writer

Filmography

director
 
2002 Táncalak
2001 Éjféli maraton
A Tékozló Szindbád - Huszárik Zoltán
2000 Orbán Ottó portré
Néhány kérdés Dobai Péterhez
Az agyafúrt költő
1998 Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
Sír a madár
Játssz, Félix, játssz...
Időpillanatok
1997 Egy nap a hétből
1996 Váratlan halál
Az ablakok (részlet): Levél
1995 Fejezetek a magyar film történetéből
Vadevezősök
1993 Utrius
1992 Goldberg variációk
1991 Karel Capek: Végzetes szerelem játéka
Napról napra
1990 Napozó a vulkán tetején
1989 Kicsi, de nagyon erős
1988 Mire lehullanak a levelek
Egy teljes nap
Jelenidejű portré Dobai Péterről
1984 Eszmélés
Múlt-idő
1979 Utolsó előtti ítélet
1975 Vörös rekviem
A bevonulás
1974 Anyaság
1972 Alattvalók és királyok
1970 Gaál István
1969 Portré Fábri Zoltánról
Siratók
Seregszemle
1968 Vörös május
1966 Interferencia
1965 Vándorrák
1964 2,3 X 4 méter
Szenczi Molnár Albert zsoltárfordításai által ihletett filmes etűdök
"Megyek az úton és haladok"
Károlyi Gáspár
Bornemisza Péter
Tálentum
Gályarab prédikátorok XVII. sz.
director of photography
 
2007 A Nap utcai fiúk
2004 A mohácsi vész
2003 Vagabond
2002 Táncalak
Kelj fel komám, ne aludjál!
2001 A Tékozló Szindbád - Huszárik Zoltán
Egérút
2000 Az agyafúrt költő
Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
Néhány kérdés Dobai Péterhez
Anyád! A szúnyogok
1999 Félválófél
Gengszterfilm
Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten
1998 Jobbágyfelszabadítás
Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
1996 Falfúró 2.
A kakas és a hordó
1995 Fejezetek a magyar film történetéből
1994 Csókkal és körömmel
1993 Utrius
1992 Goldberg variációk
Roncsfilm
1989 Kicsi, de nagyon erős
Könnyű vér
1988 Egy teljes nap
Mr. Universe
1985 Falfúró
1983 Könnyű testi sértés
1972 Alattvalók és királyok
Tálentum
"Megyek az úton és haladok"
screenwriter
 
2002 Táncalak
Kelj fel komám, ne aludjál!
2001 Szemétdomb
2000 Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
Anyád! A szúnyogok
1998 Visszatérés (Kicsi, de nagyon erős 2.)
1992 Roncsfilm
1989 Kicsi, de nagyon erős
1988 Egy teljes nap
1985 Falfúró
1983 Könnyű testi sértés
1979 Utolsó előtti ítélet
1975 Örökbefogadás
actor
 
2001 Az alkotás folyamata
1985 Idő van
writer
 
1996 Az ablakok (részlet): Levél

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2003 Hungarian Filmweek: Prize for Visual Expression

 

Credited with

György Szomjas - director  (13)
Péter Andorai - actor  (11)
Péter Scherer - actor  (10)
Zoltán Mucsi - actor  (10)
Miklós Jancsó - director  (9)
Sándor Gáspár - actor  (9)
Gyula Hernádi - screenwriter  (8)
Zsuzsa Stenger - costume designer  (7)
András Lovasi - actor  (6)
János Bán - actor  (6)

Genres

drama educational experimental portrait satire theatre play dance historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu