sex hikaye

Miklós Jancsó

 

director, screenwriter, actor, cast, consultant

Filmography

director
 
2012 Hungary 2011
2009 Oda az igazság!
2006 Ede megevé ebédem
2004 A mohácsi vész
2002 Kelj fel komám, ne aludjál!
2000 Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
Anyád! A szúnyogok
1999 Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten
1998 Játssz, Félix, játssz...
Sír a madár
1996 Lássuk a Hortobágyot...
Íme hát...
Látogatás
Elmondták-e...?
Zsoltár
Zöld az erdő, zöld a hegy is, a szerencse jön is megy is...
Szeressük egymást gyerekek!
Képzelt béke
Temetetlen holtak
1995 Fejezetek a magyar film történetéből
1994 Kövek üzenete
1992 Kék Duna keringő
1991 Nostoi - Visszatérés
Isten hátrafelé megy
1988 Jézus Krisztus horoszkópja
1987 Szörnyek évadja
1985 Hajnal
1984 Budapest - Muzsika
1982 Omega, Omega
Jelenlét III.
1981 A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
1980 Faustus
1979 Allegro Barbaro
Magyar rapszódia
1976 Jelenlét II.
1974 Szerelmem, Elektra
1971 Még kér a nép
1970 Égi bárány
1969 Téli sirokkó
1968 Vörös május
Fényes szelek
1967 Csillagosok, katonák
Csend és kiáltás
1965 Jelenlét I.
Szegénylegények
1964 Így jöttem
1963 Oldás és kötés
1960 Három csillag
1958 Derkovits
A harangok Rómába mentek
1956 Móricz Zsigmond
1951 A szovjet mezőgazdasági küldöttség tanításai
Megöltétek ártatlan családom
screenwriter
 
2009 Oda az igazság!
2006 Ede megevé ebédem
2004 A mohácsi vész
2002 Kelj fel komám, ne aludjál!
2000 Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél
Anyád! A szúnyogok
1999 Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten
1996 Elmondták-e...?
Szeressük egymást gyerekek!
1988 Jézus Krisztus horoszkópja
1987 Szörnyek évadja
1985 Hajnal
1981 A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
1979 Allegro Barbaro
Magyar rapszódia
1969 Téli sirokkó
1968 Fényes szelek
1967 Csend és kiáltás
Csillagosok, katonák
1963 Oldás és kötés
actor
 
2009 Aczél
2007 Banovich
2004 Találkozás egy fiatalemberrel
2002 Kelj fel komám, ne aludjál!
Jancsó forgat
2001 Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki
1999 Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten
1991 Isten hátrafelé megy
cast
 
2010 Bulvár
consultant
 
2009 Utolsó jelentés Annáról

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2000 Hungarian Filmweek: Best Director

 

Credited with

Gyula Hernádi - screenwriter  (24)
János Kende - director of photography  (18)
József Madaras - actor  (16)
Zsuzsa Csákány - editor  (13)
András Kozák - actor  (10)
Ottó Oláh - sound engineer  (10)
Ferenc Grunwalsky - director  (9)
Nyika Jancsó - director of photography  (9)
István Kozma - director of photography  (8)

Genres

drama educational experimental portrait satire nature historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu