sex hikaye

Judit Pogány

 

actor, narrator, dubbing voice

Biography

1965-ben lett a kaposvári Csiky Gergely Színház segédművésze. Teljes jogú színésszé 1970-ben vált. 1978 és 1980 között a Nemzeti Színház tagja volt. 1980-tól 14 évadra visszatért a kaposvári Csiky Gergely Színházba. 1994 óta szabadfoglalkozású. 2004-től elsősorban az Örkény István Színházban játszik. Sajátos alkatú és orgánumú színésznő, művészi skálája igen széles. Tragikus és komikus szerepeket egyaránt játszik. Számos filmben is szerepelt mint színész, valamint szinkronhangként is kitűnő (pl. mint a kis Vuk vagy Szaffi). Díjai: Országos Színházi Találkozó - a legjobb epizódalakítás díja - 1972 Arany Oroszlán - 1979 Jászai Mari-díj - 1978 Legjobb női alakításért járó díj - 1982 Gyermekekért érdemérem - 1984 Érdemes Művész - 1987 Megyei Művészeti díj - 1989 Komor-gyűrű - 1990 Hekuba-díj - 1996 Országos Színházi Találkozó legjobb női alakítás díja - 1997 Puszedli-díj - 2002 III. Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennálé fődíj - 2006 Gábor Miklós-díj - 2007 Kossuth-díj - 2008

Filmography

actor
 
2013 Kispárizs
2012 Újratervezés
2011 Kaland
2010 Porcukor
Zimmer Feri 2.
2008 Vacsora
Kalandorok
Pirkadat
Tüskevár
2007 Megy a gőzös
2006 A Herceg haladéka
Örkény lexikon
Ébren álmodom!
A hét nyolcadik napja
Az Alma
2005 Egy szoknya, egy nadrág
2002 A színház mindig legenda
2001 Csocsó, avagy éljen május 1-je!
2000 Meseautó
1999 Premier
Hippolyt
1998 Zimmer Feri
Ámbár tanár úr
1997 Csinibaba
Apa győz
Szökés
1995 Patika
1993 Sose halunk meg!
1990 Szürkület
1989 Groteszk
Túsztörténet
A legényanya
1988 Eldorádó
1987 Hol volt, hol nem volt
Zuhanás közben
1984 Szaffi
1982 Egymásra nézve
Panelkapcsolat
1981 Vuk
Szívzűr
Tündér Lala
1979 A három jószívű rabló
Mese habbal
Ajándék ez a nap
Imre
1978 A bűvös erdő
Bolondok bálja
1977 Ivanov
1975 A párkák
Azonosítás
Állítsátok meg Arturo Uit!
1974 Zöld dió
Bástyasétány '74
1973 Patika
Werner Schwab: Elnöknők
Tasnádi István: Finito (Magyar zombi)
Popcornica
narrator
 
2011 Bogyó és Babóca - 13 új mese
2010 Bogyó és Babóca
dubbing voice
 
2010 Falun

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Róbert Koltai - actor  (13)
Piroska Molnár - actor  (9)
Gábor Reviczky - actor  (7)
András Kern - actor  (6)
Gábor Nógrádi - screenwriter  (6)
Gabriella Parádi - costume designer  (5)
Gyula Gazdag - director  (5)
János Breckl - costume designer  (5)
Károly Eperjes - actor  (5)
Kati Lázár - actor  (5)

Genres

adaptation animation animation family drama educational short film crime musical romantic satire theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu