sex hikaye

Piroska Molnár

 

actor, contributor, dubbing voice

Biography

1968-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1968-tól a Szegedi Nemzeti Színház tagja lett. 1971-től 1978-ig a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott. 1978-tól 2 évig a Nemzeti Színház színpadán láthattuk. 1980-ban lett a Katona József Színház tagja. 1984-től a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott. 2002-től a Nemzeti Színház tagja.
Díjai: Jászai Mari-díj - 1977; Érdemes művész - 1981; Kiváló művész - 1990; Színikritikusok díja legjobb női alakításért - 1994; Déryné-díj - 1993 Kossuth-díj - 1995. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje - 2006.

Filmography

actor
 
2014 Szabadesés
2012 Liza the Fox-fairy
2010 Zimmer Feri 2.
2009 Szuperbojz
2008 Vacsora
Tüskevár
Papírkutyák
Tabló
2007 Az igazi halál
2006 Dolina (Az érsek látogatása)
Tibor vagyok, de hódítani akarok
Rokonok
Idegölő
2005 Taxidermia
2003 A Pál utcai fiúk
2002 Rinaldo
2001 Egérút
2000 Kilakoltatás
Meseautó
Kvartett
1999 Hippolyt
Kínai védelem
1998 Üstökös
Ámbár tanár úr
1997 Csinibaba
1996 Balekok és banditák
1995 Szamba
1994 A Pártütők
Így írtok ti
1993 Sose halunk meg!
1989 Groteszk
Gigi
1987 A Pacsirta
Kiáltás és kiáltás
1986 A falu jegyzője
1985 Idő van
1983 Sértés
1981 A mérkőzés
1980 Névnap
1979 Indul a bakterház
Fogjuk meg és vigyétek
1977 Fogságom naplója
A kétfenekű dob
Petőfi
1975 Utolsó padban
1973 Makra
Harmadik nekifutás
Veszettek
Kiválasztottak
Minden mesék könyve
A pince
contributor
 
1993 Enyém a képernyő-Vadkabát ízzel
Operett.hu
dubbing voice
 
2013 Otthon

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Judit Pogány - actor  (9)
Róbert Koltai - actor  (9)
János Breckl - costume designer  (8)
Péter Scherer - actor  (7)
Anna Györgyi - actor  (5)
Frigyes Hollósi - actor  (5)
Gábor Kálomista - producer  (5)
Gábor Máté - actor  (5)
Gábor Reviczky - actor  (5)
Károly Gesztesi - actor  (5)
Credited with more további közös

Genres

action animation family drama black comedy children crime musical romantic satire comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu