sex hikaye

Kvartett (Kvartett)

feature 90 min, video
drama Color Hungarian

Crew

director János Vecsernyés
  writer György Spiró
  screenwriter János Vecsernyés , György Spiró
     
  producer Hollósi G. Zsuzsanna , Gábor Varga
  director of photography Balázs Márton
     
  music Gábor Berkes
     
more crew további stábtagok

Cast

Ágnes Bertalan
  Andor Lukáts
  Péter Blaskó
  Piroska Molnár
     
  Production company Filmplus
     
  Release date Thursday, 04 April 2002
     

Synopsis

Mit kezd kiüresedett életével egy ötvenhatos amerikai magyar, aki odakint egyetemre járt, mérnök lett, megnősült, gyerekei születtek, végigdolgozott egy fél életet, aztán elvált, a gyerekei felnőttek, saját családjuk van már, így ő teljesen egyedül maradt a világban?
Mihez kezd egy mániákus, hithű kommunista, amikor lakótelepi lakásába betoppan egy ötvenhatos disszidens, aki éppen most érkezett Amerikából, és meg akarja neki hálálni, hogy ő állítólag megmentette '56-ban?
Mit fog fel egy primitív és műveletlen asszony abból, amikor becsönget hozzájuk egy idegen, tán telefonos vagy biztosítós, aki férjét csak felidegesíti, majd sokáig üldögél a kicsi, szűkös lakótelepi konyhában, aki állítja, hogy ők, mármint az asszony, a férje, meg a lányuk az ő családja, ami persze lehetetlen, s a lányukat meg mégsem akarja feleségül venni, de megzavarja a mindennapok normális menetét?
Hogyan szerezze meg a harmincöt körüli nő mindazt, amit az amerikai vendég másnak szán, aki azonban az ajándékot nem fogadja el?
A Spiró György drámájából készített film a kilencvenes évek első felében játszódik. Igazi kamaradarab négy szereplővel.

Plot keywords

alone, engineer

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!